Hyppää sisältöön

Yhteistyössä : Xplora

Kesä muuttaa lapsiperheiden arkirutiinit

Kesä on jo käsillä, ja lapsiperheiden arkirutiinit muuttuvat ohjelmoidummasta ajankäytöstä spontaaneihin rientoihin koulujen, eskareiden ja opiskeluiden väistyessä ansaitun lomailun tieltä. Vapaa-ajan lisääntyessä paljastuu kuitenkin myös kolikon toinen puoli. 

Koulujen kesäloma kestää vanhempien lomakautta pidempään. Se tarkoittaa monissa perheissä sitä, että lapset viettävät paljon aikaa myös itsekseen. Tällöin on vaarana ruutuajan lisääntyminen.

Kesällä on vapaus tehdä ja touhuta. Arjen rutiinien väistyessä lomailun ja rennomman olemisen tieltä saattaa kuitenkin käydä niin, että lapsi joutuu jäämään päiväksi yksin ja keksimään itse tekemistä itselleen. Tällaisessa tilanteessa on tärkeää, että lapselta ja vanhemmalta löytyy yhteinen, molemminpuolinen ja turvallinen tapa kommunikoida ja tavoittaa.

Xplora kulkee siellä missä lapsesikin. Leikkipuistossa lapset pääsevät turvallisessa ympäristössä temmeltämään keskenään niin, että vanhemmat saavat aina halutessaan yhteyden jälkikasvuunsa. Kellopuhelimen avulla vanhempi tavoittaa lapsen, kun on tullut aika lähteä kotiin, ja GPS-ominaisuuden ansiosta puhelimen saa tarpeen tullen paikannettua nopeasti. 

Kesällä silmien pitäisi antaa levätä

Yksin jäädessään lapset menevät helposti sieltä missä aita on matalin. Kun ”ei ole mitään tekemistä”, on helppoa vilkaista kännykästä pari videota tai pelata pari peliä. Samalla ajantaju saattaa unohtua. 

Päivittäinen ruutuun tuijottaminen on jo tutkitustikin lisännyt lasten ja nuorten silmäsairauksia. Silmät eivät pääse kehittymään oikein, kun jo pienestä pitäen on tuijotettu pientä kirkasta ruutua lähietäisyydeltä. Kesällä moni kiva asia voi jäädä kokonaan huomiotta ruudun viedessä voiton muusta tekemisestä.

Kesä on värejä täynnä ja Xploran valikoimastakin löytyy lukuisia värivaihtoehtoja. Miten olisi Käärijän myötä muotiväriksi noussut kirkkaanvihreä Xplora XGO3?

Lapset on luotuja liikkumaan

Kesä nostaa aktiviteettitasoja ja mahdollisuuksia yhteisen leikin, liikunnan ja luovan tekemisen yhdessä ystävien kanssa. Xploran kestävä kellopuhelin jättää kädet vapaiksi ja askelmittarilla varustetut mallit näyttävät illalla, minkä verran päivän aikana on ehditty kirmata.

Kellopuhelin toimii siis aktiivisuusrannekkeen tavoin, ja varsinkin lasten kohdalla askelmäärä kasvaa jokaisen touhun ja leikin parissa kuin itsestään. 

Xploralla on käynnissä leikkimielinen kilpailu, jossa askelia voi kerätä joko maapallon ilmaston lämpenemisen hillitsemiseksi, tai ihan vain omaksi iloksi. Suomessa askelia on kerätty jo lähes 30 miljoonaa ja kaikkiaan kellopuhelin ranteessa on maailmalla kävelty tai juostu jo pitkälti yli puoli miljardia askelta.

Xplora on suunniteltu kestämään

Kalliin älypuhelimen kanssa lapsi on luonnostaan varovaisempi. Kännykkä on aina turvallisesti kädessä, pullottaa taskussa tai muuten vain on pelko sen rikkoutumisesta tai katoamisesta. Puhelimen suojeleminen naarmuilta ja säröiltä vie useimmiten voiton, kun olisi mahdollisuus painia, kiipeillä, leikkiä vedessä, koska pelätään että se menee rikki.

Xplora on luonteva valinta ensimmäiseksi puhelimeksi matkalla aikaan, jolloin lapsi on jo riittävän iso osatakseen käsitellä ja käyttää arvokasta älypuhelinta oikein. Xploran kellopuhelimet on suunniteltu siihen, että lapsi voi olla lapsi. Puhelin kestää pelit, leikit ja touhuamiset. Vahvan gorillalasin naarmuuntumisen suojaksi voi ostaa myös suojakalvon ja uusiin puhelimiin saa hankittua lasivakuutuksen lisäturvaksi.

Tutustu Xplora -kellopuhelinmallistoon Xploran verkkokaupasta.

Etsi luettavaa