Hyppää sisältöön

Kenttiä sulkeutuu: Lyhin kausi miesmuistiin

Golfkauden 2017 auringonlasku on tapahtunut jo suurimmalla osalla kentistä

Kesä 2017 jää mieleen lukuisille kentille vaikeasta keväästä, kylmästä kesästä ja aikaisesta sulkemisesta. Sään puolesta on eletty parempiakin puolen vuoden jaksoja.

Lokakuu on vaihtumassa marraskuuhun. Talvi alkaa lähestymään yhtä varmasti kuin matalapaineet saapuivat viikoittain kesän aikana. Pekka Pouta naureskeli keväällä sääennusteessa heikkoja kelejä, mutta golfkentillä ne eivät juuri naurattaneet. Moni kenttä pääsi avaamaan harvinaisen myöhään kentän kesäviheriöille. 

Eivätkä ongelmat suinkaan jääneet tähän. Pelkkä kentän avaaminen ei usein riitä, vaan moni pelaaja haluaa kiertää hyvässä kunnossa olevaa kenttää. Monilla kentillä oli suuria ongelmia saada nurmea kasvamaan kylmässä kevätsäässä. Kesä odotti itseään pitkään ja kun se lopulta tuli, jäi sekin kelien osalta korkeintaan keskinkertaiseksi. 

Iltapäivälehtien lööpit olivat siis väärässä, kun ne jo varhain keväällä julistivat hellekesän koittavan ja luvaten upeita bikini- ja shortsikelejä koko maahan.

Intiaanikesän odotus on tässä vaiheessa vuotta jo loppunut. Tämä näkyy myös golfkentillä. Innokkaita pelaajia on enää niin vähän, että kenttien auki- ja ylläpitäminen ei ole enää järkevää. Yöpakkasten ja aikaisen auringonlaskun takia lähtöaikaikkuna on lyhyt. 

Nyt moni golfkenttä on jo laittanut ovensa säppiin. Yllättäen esimerkiksi Vihti Golf ja Kullo Golf ovat menneet kiinni. Vihti on tunnettu Janne Uotilan aikana kenttänä, jossa golfia voi pelata lähes ympäri vuoden – oli maa-aines jäässä tai ei. Kullo Golfin kausi on ollut tunnetusti myös pitkä, erityisesti kevään puolelta. 

”Aloitamme tänään syystyöt kentän viimeisellä lenkillä ja näin ollen kenttä sulkeutuu kaudelta 2017. Mennyt kausi on ollut säiden puolesta hyvin vaihteleva ja haastava, mutta kenttähenkilökunta on jälleen tehnyt ihmeitä”, Kullo Golf kirjoitti Facebook-sivuillaan.

Turussa Aura Golf sulkee viheriönsä viikonloppuna. Kytäjä Golf on puolestaan auki vain pelioikeuden haltijoille säiden salliessa. Linna Golfissa kausi päätettiin sunnuntaina 15.10.

Vihdissä pelit ”ainakin toistaiseksi tauolla”

Vihdissä uusi toiminnanjohtaja Sami Varelius on kääntänyt jo katseet ensi kauteen. Hän ei ole joutunut vastaamaan vihaisiin asiakaspalautteisiin kentän sulkemisen vuoksi.

”Toimenpiteet talven varalta tehdään nyt. Pakkasten takia kenttää olisi mahdoton pitää auki ja nyt luvatut lumisateet vielä varmistavat asian. Tämä on varmasti monella kentällä mielessä, että ensi kesänä kenttä olisi valmis vastaanottamaan pelaajat mahdollisimman hyvässä kunnossa”, Varelius sanoo.

Vaikka kenttä Vihdissäkin sulkeutuu, Varelius ei pidä mahdottomana, että vuoden 2017 viimeiset kierrokset olisivat vielä edessä. Jo keväällä oli tehty ilmoitus, että kausi tullaan päättämään 22.10.

”Vaikka laitamme talviteloille, ei se tarkoita välttämättä ettei kentällä enää tänä vuonna pelata. Toki se vaatisi hyvät säät, jonka myötä asiakkaita kiinnostaisi pelaaminen. En osaa vielä tässä vaiheessa ottaa kantaa onko meillä viimeiset putit putattu tänä vuonna vai ei.”

 

Etsi luettavaa