Hyppää sisältöön

Kenttäranking 2017: Top-10 aliarvioidut kentät

Vuosaari Golfin kenttä on auki.

Listasimme kentät, jotka golfillisesti olisivat ansainneet reilusti paremman sijoituksen Golflehden tuoreessa kenttärankingissa.

Golflehden järjestämä vuoden 2017 kenttäranking on herättänyt paljon keskustelua. Moni pahoitti mielensä, toiset saivat lottovoiton. Tärkeimmät kriteerit eivät kuitenkaan olleet kenttien pelattavuudessa – ennemmin arvosteltiin kenttien viihtyvyyttä, hinta-laatusuhdetta ja yleistä asiakaskokemusta.

Listasimme kymmenen kenttää, jotka pelillisin turvin olisivat kuuluneet reilusti korkeammalle. 

1. Helsingin Golfklubi (120)

Heikko kunto alkukaudesta varmasti vaikutti sijoitukseen, mutta Talin pitäisi mahtua kotimaisessa rankingissa kuitenkin helposti 30-40 parhaan kentän joukkoon. 

2. Alastaro Golf (98)

Yksi hienoimmista kotimaisista kentistä ja sijoitus on 98. 

3. Vuosaari Golf (77)

Läpi kauden loistavassa kunnossa ja pelit jatkuvat vieläkin. Vuosaari ansaitsisi mitalin jo pelkästä pitkästä aukiolosta ja pelimahdollisuuden tarjoamisesta. 

4. Tapiola Golf (50)

Vuosaaren tavoin loistavalla sijainnilla ja pitkällä kaudella varustettu huippukenttä. Korkeahko green fee piti kenties äänestäjät varpaillaan. 

5. Kullo Golf (48)

Finnish Openin isäntä oli loistavassa kunnossa läpi kauden. Kenttä sopii klubipelaajille ja tarjouksiakin oli läpi vuoden. Sijoitus yllättää. 

6. Ringside Golf (96)

Loistavassa kunnossa juhannuksesta lähtien. Kenttä vetää pelaajia kuin magneetti, mutta ranking-sijoitus ei vastaa kysyntää. Loistava ilmapiiri ja vankka talous pohjana jatkuvalle kehitykselle.

7. Peuramaa Porkkala (78)

Sijainti, hinnoittelu ja kentän kunto tekee Peuramaasta yhden pääkaupunkiseudun suosituimmista. Rankingissa se ei näkynyt. 

8. Kytäjä South East (10)

Rankingin moninkertainen voittaja. Puolet asiantuntijoista pitää kenttään Suomen parhaan, toinen puolisko taipuu Linna Golfiin. Sija kymmenen on vahva aliarvio. 

9. Etelä-Pohjanmaan Golf (71)

Ruuhikoskella sijaitseva kenttä on Pohjanmaan ylpeys. Kenttärankingissa sen arvostus ei kuitenkaan yltänyt korkealle. 

10. Vantaan Golfpuisto (143)

Uusi tulokas jätti taakseen vain neljä kenttää. Vaikuttiko hanhitarinat vai keskeneräinen kentän kunto arvioihin. Sijoitus on yllättävän alhainen. 

Etsi luettavaa