Hyppää sisältöön

Keita Nakajimalla mahdollisuus rikkoa Jon Rahmin ennätys: ”Tiger Woods on suuri idolini”

Keita Nakajima on ollut jo 52 viikon ajan amatöörien maailmanlistan ykkönen

Amatöörien maailmanlistan ykkönen on Sony Hawaiian Openissa ennen viikonlopun kierroksia viidentenä

Japanilaispelaajat ovat ottaneet syyskuusta 2019 eteenpäin ottaneet amatöörien  maailmanlistan ykkösen paikan vahvasti haltuunsa. 
Takumi Kanaya loisti yhteensä 55 viikkoa kärkipaikalla syksyyn 2020.

Hänen jälkeensä valtikkaan on tarttunut 21-vuotias Keita Nakajima, jolla tuli vastikäään vuosi täyteen keulamiehen paikalla. 
Kanaya ja ja Nakajima ovat mukana PGA Tourin Honolulun kisassa, jossa Nakajima pelasi perjantaina tuloksen 64,-6 nousten jaetulle viidennelle sijalle.

Molempien kotimainen idoli on Mastersin voittaja Hideki Matsuyama, joka ensimmäisenä japanilaisena oli amatöörien listan ykkönen yhden viikona ajan vuonna 2012.

Hyvää esimerkkiä Nakajimalle antaa myös hänen hyvä ystävänsä, ammattilaisten maailmanlistalla 49:ksi ennen vuodenvaihdetta noussut Kanaya, joka pääsee tämän johdosta mukaan The Mastersiin. 
Nakajimalla on portit avoinna amatöörimenestystensä johdosta Mastersin lisäksi US Openiin ja The Openiin.

”Koko perheeni pelaa golfia. Itse aloitin kuuden vuoden ikäisenä. Ensimmäiset muistikuvani television katsomisest liittyvät PGA Touriin. Seurasin erityisesti Tigeria, hän on aina ollut kentällä niin ”cool.” Hyvin pian tein päätökseni siitä, että aikuisena haluan pelata golfia ammatikseni”, Nakajima kertoi PGA Tourin haastattelussa.

Uransa ensimmäisessä PGA Tourin kisassa, ZOZO Championshipissa kotimaassaan Japanissa hän oli sijalla 28. Nakajima on ehtinyt jo voittaa Japanin ammattilaiskiertueella yhden kisan.

Nuorukaisen suunnitelmissa on pysyä amatöörinä ainakin syksyllä pelattaviin MM-kisoihin asti. Kolmen majorin lisäksi hänelle avautuu varmuudella hyvä määrä PGA Tourin kisojakin villeillä korteilla.

Siirtyykö Jon Rahmin ennätys jo ennen Mastersia Nakajiman nimiin? 

Amatöörien maailmanlistaa on pidetty yllä vuodesta 2007. Ykkösen paikalla on ollut 43 pelaajaa.
Näistä Jon Rahm, Rory McIlroy ja Jordan Spieth ovat yltäneet samaan myös ammattilaisten listalla.

Kivikovia saavutuksia amatööriykkösistä on ammattilaiskentiltä myös Collin Morikawalla, Patrick Cantlaylla, Rickie Fowlerilla, Matthew Fitzpatricilla, Viktor Hovlandilla ja Joaquin Niemannilla.

Jon Rahm on ollut amatöörien maailmanlistan ykkösenä kahteen otteeseen, yhteensä 60 viikon ajan. Se on ennätys, jonka rikkomiseen Keita Nakajimalla on seuraavien 8-9 kuukauden aikana, jotka hän amatöörinä vielä pelaa, loistavat mahdollisuudet.

Keita Nakajima on jo tehnyt sopimuksen manageritoimisto Excel Sports Managementin kanssa asioidensa hoitamisesta. Saman tallin miehiä on Collin Morikawa, joka pelasi japanilaislupauksen kanssa harjoituskierroksen ZOZO Championshipissa.

”Keita on uskomattoman hyvä. Hyvin usein pelaajan ensimmäistä kertaa nähdessään joudun miettimään, mitkä ovat vahvuudet, joilla hän on menestyksensä saavuttanut. Keitan tapauksessa palaset ovat kohdallaan, oivalsin välittömästi miksi ja millä avuilla hän on maailman paras amatööri.”

”Keitalla on loistava tulevaisuus edessään. Toivottavasti hän muistaa myös nauttia kentällä hetkistä joita tulee eteen. Se on ollut minun tapani”, Collin Morikawa analysoi lokakuussa 2021 japanilaistähteä.

Sony Hawaiian Openia johtaa kolmen lyönnin marginaalilla Russell Henley (-15). 

Edellisen viikon voittaja Cameron Smith karsiutui. Torstaina tuloksen 62,-8 tehnyt Jim Furyk löi toisena päivänä kymmenen lyöntiä enemmän ja on yhdeksän lyönnin päässä kärjestä.

Phil Mickelson (1991) on edellinen pelaaja, joka on voittanut PGA Tourilla amatöörinä.

Tulospalvelu

 

Etsi luettavaa