Hyppää sisältöön

Kehitä peliäsi golfopetuksessa – kurssille vai yksityisopetukseen?

Yksityisopetus on tehokasta, kun tunteja ottaa tasaisin väliajoin. KUVA: GETTY IMAGES

Lyönnin epäonnistumiseen johtaa syy-seurausketju, jonka todellisen syyn näkemiseen tarvitaan alan ammattilaista, kirjoittaa GoGolfin päävalmentaja Timo Karvinen.

Peliä parantaakseen golfarin tulee hallita erilaisia taitoja. Lyöntien tekniikat luovat pohjan sille, että lyönnit onnistuvat toistuvasti. Sen lisäksi tarvitaan taitavuutta selvittää erilaiset muuntuvat tilanteet. Golfia pelaavien tulisi tarkoin miettiä, mitkä ovat osaamisen vahvuusalueet ja missä tulisi kehittyä.

Jos esimerkiksi lyöt rangella hyvin, mutta rautalyönnit ei kulje kentällä, voi syy olla moninainen. Pelissä tulisi kuitenkin onnistua ensimmäisellä yrittämällä.

Pelitaso vaikuttaa suuresti asioihin, joita pelissä tulisi kehittää. Siinä missä suuremmalla tasoituksella pelaavan kannattaa kehittää pitkiä lyöntejä, pienemmän tasoituksen omaavan tarpeet ovat lähipelissä ja erikoisosaamisen puolella.

Peliä on helppo analysoida, mutta lyönnissä tapahtuneiden virheiden analysointiin kannattaa hakea ammattilaisen apua. Vältä erilaisten asioiden kokeilemista, sillä se johtaa vain turhautumiseen. Netistä löytyvää materiaalia kannattaa käyttää vain lähinnä tukimateriaalina asioille, joita parhaillaan harjoittelet. Lyönnin epäonnistumiseen johtaa syy-seurausketju, jonka todellisen syyn näkemiseen tarvitaan alan ammattilaista. 

Kurssille vai yksityisopetukseen?

Ryhmäopetus on edullinen ja tehokas tapa kehittää pelin eri osa-alueita.

Jos haluat kehittää peliä kokonaisvaltaisesti useiden osa-alueiden osalta, on golfkurssi hyvä vaihtoehto. Kurssin aikana opetellaan myös harjoittelemaan ja saat erilaisia vinkkejä omatoimiseen treeniin. Kurssi soveltuu erinomaisesti niille, joilla talviharjoittelu jäi vähiin ja peli pitäisi saada uomiinsa alkukaudesta. 

Yksityisopetus on oikea tapa edetä silloin, kun sinulla on kokonaiskuva siitä, miten kehittää peliä. Yksityisopetuksessa keskitytään tarkemmin pelaajan omiin ongelmiin, mutta kehittyäkseen tarvitaan toki myös harjoittelua.

Tehokkain tapa hyötyä yksityisopetuksesta on opetuspaketti, jossa golftunti toistuu säännöllisesti esimerkiksi kerran viikossa. Välissä tapahtuu omatoimista harjoittelua. Näin turvaat vankan perustan jatkuvalle oppimiselle. 

Mistä oikeanlainen valmentaja?

Voidaan sanoa yleisesti, että oikeanlaisen opettajan löytäminen on tärkeämpää kuin oppituntien määrä. Kokeneempien pelaajien kommentit tässä ovat hyvä referenssi löytämään itselleen sopivan opettajan.

Opetustavat voivat poiketa suurestikin toisistaan, siinä missä oppilaidenkin tavat oppia. PGA-pätevyyden omaava opettaja on tae opetuksen tasoon, mutta opettajat ovat usein erikoistuneet eritasoisten pelaajien ohjaamiseen. Lisäksi olosuhteet opetukselle ovat tärkeitä.

TrackManin käyttö tehostaa opetustilannetta.

Apuvälineiden kuten Trackmanin, peilien ja harjoitusvälineiden hyödyntäminen edesauttaa oppimisessa. Myös katettu ja lämmitetty opetuspaikka luovat hyvät olosuhteet opetukselle viileinä sadepäivinä. 

GoGolfin opetustarjonnasta löydät itsellesi sopivan kokonaisuuden. Kevään jatkokursseilla varmistat onnistuneen startin kauteen, teemaklinikoilta kohdennettua oppia tarvitsemaasi lyöntiin tai yksityisopetuksella saavutat tavoitteesi pidemmällä aikavälillä. Lisätietoja opetuksista löydät www.golfvalmennus.fi 

Etsi luettavaa