Hyppää sisältöön

Kehitä lob-lyönnin toistettavuutta talvella

Lob-lyönnissä pituuden säätely on vaikeaa, koska siinä pitää ottaa huomioon enemmän muuttujia kuin normaalissa lyönnissä. Siksi sen perusteet kannattaa harjoitella talvella, jolloin ainakin yksi asia on vakio.

Lob-lyönti otetaan käyttöön silloin, kun on pakko. Lob on tarpeen esimerkiksi silloin, jos pallo makaa huonosti ja täytyy lyödä korkea lyönti, koska pallo pitää saada pysähtymään nopeasti viheriölle.

Tältä näyttää tyypillinen tilanne, jossa lob-lyönnin hallitseminen on golfkentällä tarpeen:

Lob-lyönnissä pituuden säätely on vaikeaa, koska siinä pitää ottaa huomioon enemmän muuttujia kuin normaalissa lyönnissä.

Yksi iso muuttuja on se, että lyönti pelataan avoimella lavalla bouncea käyttäen. Ja koska käytetään bouncea, toinen merkittävä muuttuja onkin sitten mailan ja maan välinen reagointi.

Talvi on otollista aikaa kehittää lob-lyönnin toistettavuutta, sillä matolta lyötäessä yksi muuttuja eli alusta on vakio eli aina sama.Lob-lyönnin harjoittelua varten tarvitset treeniaseman, jossa suuntatikut osoittavat kohteesta vasemmalle osoittaen tähtäyksen ja lyöntiliikkeen suunnan. Lapa osoittaa tällöin kohteen suuntaan tai jopa kohteesta oikealle.

Pyri talviharjoittelussa vakioon kaareen ja etäisyyteen. Synteettiselle griinille harjoiteltaessa pallo pomppaa oikealle sivukierteensä ansiosta.

Alkuasento

Linjaa vartalo kohteesta vasemmalle, mutta lapa lipulle. Pallon paikka keskellä tai hiukan edessä, painopiste pallon yläpuolella.

Alkuasennossa linjaa vartalo kohteesta vasemmalle, mutta lapa lipulle.

Alkuasennossa linjaa vartalo kohteesta vasemmalle, mutta lapa lipulle.

Svingi

Pidä lapa avoimena koko svingin ajan. Kun haluat nostaa pallon korkealle, tulee svingin olla riittävän pitkä ja korkea.

Pidä lapa avoimena koko svingin ajan.

Pidä lapa avoimena koko svingin ajan.

Osuma ja saatto

Lyö mailan bouncella maahan pallon kohdalla. Harjoittele luotto osumaan, sillä lyönti vaatii pelitilanteessa rohkeutta.

Lyö mailan bouncella maahan pallon kohdalla.

Lyö mailan bouncella maahan pallon kohdalla.

Lyö läpi vasemmalle pitäen lapaa avoimena.

Timo Karvinen on GoGolfin päävalmentaja. Osoitteessa golfvalmennus.fi lisätietoa Timon ja muiden GoGolf-valmentajien opetustarjonnasta ja suosituista talvikursseista pääkaupunkiseudulla ja Tampereen alueella.

Etsi luettavaa