Hyppää sisältöön

Keegan Bradleylla tahtipuikko käsissään Washingtonissa: ”Koetan olla ajattelematta US Openiin pääsemistä”

Keegan Bradley mielii paitsi voittoa, myös paikkaa kesäkuussa pelattavaan US Openiin. KUVA: GETTY IMAGES

Keegan Bradley (-8) pelasi toisena perättäisenä päiväna Wells Fargo Championshipissa parhaan tuloksen ja siirtyi johtoon.

Voittoa puolustava Rory McIlroy (-2) nousi niiden pelaajien joukkoon, jotka voivat asetttaa Bradleyn ykköstilan kyseenalaiseksi

Brutaali, kylmä ja sateinen keli aiheutti lauantaina sen, että vain neljä pelaajaa onnistui pelaamaan TPC Potomac at Avenel Farm -kentän alle parin.

Hyvin harvinaista on se, että sama mies pelaa kahdella perättäisellä kierroksella parhaan tuloksen. Bradley teki tämän keskimmäisillä kierroksilla tuloksin 67-65 aloitettuaan ihannetuloksella 70.

Keegan Bradley jäi avauspäivänä seitsemän lyöntiä Jason Daylle, jonka lyöntimäärät ovat kulkeneet päinvastaiseen suuntaan (63-67,-79,-1)

Day mureni lauantaina jo ulosmenossa, eikä kyennyt sisääntulossa tekemään uutta nousua.

Tulos 79 (+9) oli heikoimpia koko päivänä ja pitkälti yli viisi lyöntiä heikompi kuin keskiarvo (73,62).

Voittaminen on ollut Bradleylle vaikeaa

Bradley on major-voittaja PGA Championshipista kaudelta 2011. Kahden vuoden aikana hän näytti jo vakiinnuttaneen paikkansa ykkösketjussa, mutta on hiipunut kauas kärkimiesten taakse.

Edellisen ykköstilansa hän saavutti kaudella 2018. Kuluvan kauden aikana viidessä viimeisessä kisassa kolme parasta sijoitusta ovat lupaavasti 11:s, viides ja kahdeksas.

Ykköstila sunnuntaina ei olisi suurikaan yllätys.

Parin viikon kuluttua pelattavaan PGA Championshipiin hän pääsee vanhana mestarina.

US Openin on paikka lunastamatta. Se aukeaisi vahvalla sijoituksella tai voitollla seuraavien kolmen kisan aikana.

”Yritän olla miettimättä sitä. Se on kuitenkin jatkuvasti mielessäni. Paljon hyviä asioita voisi loksahtaa kohdalleen sunnuntain hyvällä kierroksella.

Bradley saa sunnnuntaina kirittäjäkseen Max Homan (-6), jolla on vain kaksi lyöntiä kärkitilaan.

Keegan Bradley on uransa aikana leimautunut huonoksi voittajaksi. Ykköstiloja on neljä, toiseksi hän on jäänyt yhdeksän kertaa.

Sunnuntaina katseet kohdistuvat myös edellisvuoden ykköseen, Rory McIlroyhin -(2).

Kisan puolivälissä hän oli jo kymmenen lyöntiä Jason Dayta jäljessä.

Nyt eroa Bradleyyn on kuusi lyöntiä, McIlroyn pelattua päivän toiseksi parhaan tuloksen 68,-2

Mikäli pohjois-irlantilainen saa edes osittain saman hurmoksen päälle kuin edellisessä kisassaan The Mastersissa, voi hänkin olla voittotaistossa.

Samassa tuloksessa McIlroyn kanssa on myös Matthew Wolff, joka on pitkän lamakautensa jälkeen väläytellyt osaamistaan useaan otteeseen kykenemättä loppusuoralla mainetekoihin.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa