Hyppää sisältöön

Kauden 2010 romahdus US Openissa ei unohdu– Dustin Johnson hakee revanssia Pebble Beachissa

Dustin Johnsonilla oli sunnuntaina kolmosen jälkeen jo 33 perättäistä reikää pelattuna ilman bogia

Maailmanlistan kaksi ensimmäistä pelaavat Kanadassa kenraaliharjoituksen US Openia varten. Mastersissa ja PGA Championshipissa kakkostilan katkeraa kalkkia maistanut Dustin Johnson johti vuonna 2010 US Openia kolmella lyönnillä ennen katastrofaalista finaalipäivää.

Dustin Johnsonin ammattilaisuran ensimmäisiä kausia sävyttivät vähintään kerran vuoteen osuneet ykköstilat PGA Tourilla, sekä epäonnistumiset majorien päätöspäivinä. Pahimman koettelemuksen itselleen hän rakensi 2010 Pebble Beachissa.

Johnson oli pelannut kolme kierrosta  loisteliaasti tuloksin 71-70-66 johtaen kolmella lyönnillä. Pontta voittotoiveille antoi hänen ykköstilansa samalta kentältä AT&T Pro-Amissa neljää kuukautta aiemmin.

 US OpeninPäätöspäivänä  ote omaan lyömiseen hävisi jo alkureiílllä. Miehiä meni ohi vaseammalta ja oikealta Johnsonin saatua tuloksekseen 82. Lopullinen sijoitus oli kahdeksas..

Johnson onnistui vihdoin vuonna 2016 voittamaan toistaiseksi ainoan majorinsa, US Openin.  Muita PGA Tourin kisojen voittoja hänellä on peräti 19, joten  puheet major-kisojen kipsistä eivät ole tilastojenkaan valossa täysin turhia

Kanadan kisa on kaikille mukana olevillle US Openiin valmistautuville pelaajille merkityksellinen kenraaliharjoitus.

Erityisesti Johnsonille, joka pelaa yhteistyökumppaninsa nimeä kantavassa kisassa hallitsevana mestarina.

Brooks Koepka palaa Kanadassa kilpakentille vajaan kolmen viikon tauon jälkeen

Brooks Koepka palaa Kanadassa kilpakentille vajaan kolmen viikon tauon jälkeen

GETTY IMAGES

Brooks Koepka karistelee ensimmäistä kertaa PGA Championshipin jälkeen ruostetta harteiltaan, muita suosikkeja ovat Rory McIlroy ja Justin Thomas.

US Openin lähestyessä Dustin Johnson on kahdella merkittävällä mittarilla ykkönen.

Hänellä on vuoden 2019 aikana eniten maailmanrankingilla ansaittuja pisteitä (280). Listan seuraavat McIlroy (213) ja Koepka (180) ovat  suurkilpailujen ( Players ja PGA Championship) voitoistaan huolimatta kaukana Johnsonin takana.

Paljon puhuva on myös listaus kauden neljästä suurimmasta lyöntipelikisasta. Johnson voitti Mexicossa pidetyn WGC:n kisan, oli toinen molemmissa majoreissa ja viide Playersissa.  Muut jäävät kauas taakse sekä näiden kisojen lyöntimääriä ja sijoituksia vertaillessa.

Tilastot ovat toki vain tilastoja, mutta ne antavat Dustin Johnsonin faneille ja hänen menestykseensä uskoville paljon polttoainetta kauden kolmatta majoria silmälläpitäen.

Etsi luettavaa