Hyppää sisältöön

Katso videot: Timo Karvinen kertoo kolme pointtia, joiden avulla saat pallon lentämään aiempaa kauemmaksi tiiltä

Kukapa meistä ei haluaisi draivata palloa pitkälle. GoGolfin päävalmentaja Timo Karvinen kertoo ja näyttää, miten alkuasentoa ja svingiä kannattaa muokata, jos lisämetrejä lyöntiin.

Pidemmät avauslyönnit kiinnostavat useimpia pelaajia. Draivin pituuden tarjoama hyöty on kiistaton, koska lyhyempi lähestymislyönti on helpompi hallita, ja se tarjoaa vaihtoehtoja pelitaktiikalle. 

Pituutta tavoiteltaessa tarvitaan suurempi mailanpään nopeus ja puhdas osuma. Näin maksimoidaan osuman teho eli smash factor. Optimaaliseen pallon lähtönopeuden kehitykseen päästään parantamalla liikenopeutta, tekniikkaa ja mailan oikeanlaisia säätöjä.

Pallon lähtönopeus vaatii oikeansuuntaista voimantuottoa. Liikesuunta ja lavan asento tulisi olla kohdelinjan suuntaisia. Kun svingi hiotaan kuntoon, on syytä tarkistaa säännöllisesti oikea pallon paikka, vartalon linjaukset ja attack angle. Videointi ja Trackman-harjoittelu auttavat kehityksen seurannassa.

Timo Karvinen kertoo, kuinka lyödään palloa pitkälle draiverilla.

MAINOS Tule GoGolfin suosituille talvikursseille pääkaupunkiseudulla ja Tampereen alueella. Lue lisää >>.

Alkuasento

Yleisesti sopivana tiin korkeutena pidetään sitä, kun puolikas pallo on lavan yläpuolella alkuasennossa.

Mikäli haet pituutta, nosta tii korkeammalle, kun taas tarkkuutta lisäät matalammalla tiillä. Kevyt sivukallistus yläkropasta kohteesta poispäin varmistaa osumakulman ylöspäin ja helpottaa downsvingin liikejärjestystä jaloista vartalon läpi kohti mailaa.

Siirrä oikea jalka ja lonkka vähän taaemmas alkuasennossa. Näin voit käyttää alavartaloa vapaasti menettämättä osuma-alueen tilaa lantion kiertyessä auki.

Yläasento

Yläasento on kriittinen vaihe svingiä, koska mailan liikesuunta muuttuu.

Pitkälle lyötäessä kannattaa varmistaa riittävä hartioiden kiertyminen, svingin laajuus ja pituus. Gripin tulisi olla niin kaukana kehosta, kuin se suinkin liikkuvuuden puolesta on mahdollista ja svingin tulisi käydä yläasennossa niin pitkällä, että varsi osoittaa kohdelinjan suuntaisesti.

Tällöin ei downsvingin aikana tarvitse tehdä kompensoivia liikkeitä, vaan voidaan keskittyä vauhtiin. 

Osumahetki

Käden liikenopeus korreloi eniten korkeaa mailanpään nopeutta, mutta liike aloitetaan aggressiivisella vartalon käytöllä. Aloita downsvingi alavartalon siirtymisellä vasemman jalan tuelle, jonka jälkeen alkaa voimakas kierto. Kierron jatkuessa paine vasemman jalan alla kasvaa synnyttäen vastavoiman, joka jatkuu ojentumisena.

Tämä kevyt vasemmasta nivusesta alkava ojentuva liike nostaa grippiä ylöspäin lisäten mailanpään nopeutta. 

Timo Karvinen on GoGolfin päävalmentaja. Osoitteessa golfvalmennus.fi lisätietoa Timon ja muiden GoGolf-valmentajien opetustarjonnasta ja suosituista talvikursseista. Kurssit alkavat pyöriä marraskuussa.

Etsi luettavaa