Hyppää sisältöön

Katso video: Tulita lyhyillä raudoilla kohti lippua

Kun kädessä on lyhyt rauta, vaaditaan lyönniltä sekä suunta- että pituustarkkuutta.

Kun lähestymislyönnissä voi tarttua lyhyeen rautaan tai wedgeen, on aika hyökätä kohti lippua.

Svingi eroaa merkittävästi mailoista, joilla tavoitellaan pidempiä lyöntejä. Tarkkuuteen pyrittäessä ei tarvita täysiä vipuvarsia, eikä aggressiivista vartalon voimantuottoa osuma-alueella.

Tärkeä muuttuja pallon lentoa kontrolloitaessa on halutun tyyppisen osuman puhtaus. Etäisyyskontrollia lisätäkseen tulisi mailan nostokulmaa pienentää ja lyödä osuma maan pinnasta, jotta saavutetaan matala ja hidaslentoinen kaari. Tällöin pallo laskeutuu pehmeästi, ottaa yhden pompun ja pysähtyy.

Alkuasento

Alkuasennossa oleellinen ero normaaliin svingiin on kapeampi stanssi ja suora vasen ranne. Pallon paikka keskelle tai vähän taakse. Lukitse maila kohteeseen ja luota siihen, että voit lyödä pallon muutaman metrin tarkkuudella lipulle.

Hallitse taaksevienti hartiankierrolla

Vie maila yläasentoon passiivisin rannekulmin. Mailan lapa osoittaa taakseviennissä pitkän aikaa kohti palloa (suljettu), koska ranteiden taitto ja käsivarsien kierto ovat täyttä lyöntiä passiivisemmat. Svingin pituus on myös täyttä lyöntiä lyhyempi. Painopiste pysyy lähes keskellä, nenä pallon kohdalla sivusuunnassa. Liikettä hallitsee voimakas ylävartalon kierto.

Pyyhkäise osuman läpi

Pyyhkäise osuma loivassa kulmassa ruohon pinnasta. Näin osumakohta pysyy lavan alaosassa antaen hyvän takakierteen palloon. Osuma tuntuu pehmeältä, ikään kuin se kestäisi pitkän aikaa. Tämän tunteen saa aikaan mailan ja pallon välille syntynyt kitka.

Saatto viedään läpi taittuneella oikealla ranteella, eli mailan lapaa ei vapauteta kuten pidemmissä mailoissa. Tämä pitää lavan asennon suorassa ja loftin muuttumattomana pidemmän aikaa osuam-alueella.

Etsi luettavaa