Hyppää sisältöön

Katso video: Sergio Garcia puttasi silmät kiinni voittoon, kannattaisiko klubipelaajan ottaa hänestä mallia?

Sergio Garcia puttaa kilpailuissa aika ajoin silmät kiinni

GoGolfin Antti Vaalas kertoo, miksi Sergio Garcia puttaa hyvin silmät kiinni – ja ennen kaikkea kannattaako tavallisen pelaajan ottaa mestarista mallia.

Sergio Garcia voitti reilu viikko sitten pitkästä aikaa PGA Tourilla. Yksi voiton avaimista oli se, että hän puttasi silmät kiinni. Espanjalainen puttasi silmät suljettuna myös vuonna 2017 voittaessaan Masters Tournamentin, uransa toistaiseksi ainoan majorin.

Klubipelaajalle tulee väistämättä mieleen, kannattaisiko myös hänen sulkea silmänsä viheriöllä. GoGolfin valmentaja Antti Vaalas kertoo, että vastaus on kyllä ja ei.

Garcialle, jonka puttiliike tulee selkäytimestä, silmät kiinni puttaaminen sopii. Semminkin kun Garcialla on ollut urallaan vaikeuksia erityisesti puttiviheriöllä. Vaalaksen mielestä Garcian puttivaikeudet johtuvat enemmän henkisestä puolesta kuin huonosta puttitekniikasta.

Vaalas näkee, että puttaaminen silmät kiinni vapauttaa Garcian mailan ohjailusta, jolla yleensä pyritään siihen pallon saisi lähteä suoraan.

”Garcia pelaa isoja kisoja. Hänen uransa ja kaikki on kiinni siitä, miten hän puttaa. Hän on alkanut ehkä stressata sitä, lähteekö pallo ihan suoraan, jolloin hartiat jännittyvät, eikä pallo sitten lähdekään suoraan”, Vaalas kertoo.

Vaalas sanoo, että silmien sulkeminen auttaa Garciaa vapauttamaan puttiliikettä. Sen avulla hän saa pallon rullaamaan paremmin – ja lähtemään suoraan puttilinjaan.

”Kyllähän kaveri, joka on putannut koko elämänsä, osaa laittaa pallon rullaamaan vaikka silmät kiinni”, Vaalas muistuttaa.

Vaikka Garcialla silmät kiinni puttaaminen toimiikin, klubipelaajan ei kannata mennä seuraavan kerran kentälle ja ummistaa silmiään viheriöllä. Sen sijaan hän voi ottaa silmät kiinni puttaamisen yhdeksi harjoitteistaan.

”Osumatuntuman ja osumaäänen aistii paremmin, kun hän laittaa silmät kiinni”, Vaalas sanoo.

Oheisella videolla GoGolfin Antti Vaalas ja Jussi Miettinen keskustelevat silmät kiinni puttaamisesta. Videolla Vaalas antaa myös hyviä harjoitteita puttiviheriölle.

Etsi luettavaa