Hyppää sisältöön

Katso video: Rory McIlroylla napsahti viime viikolla – tähti turhautui ja laittoi varren kahteen osaan

Ensimmäisen kierroksen viimeinen väylä ei mennyt suunnitelmien mukaisesti Rory McIlroylla.

Rory McIlroy turhautui peliinsä Zozo Championshipin avauskierroksella ja painoi varren kahtia. Sakothan siitä on tiedossa.

Rory McIlroyn ensimmäinen kierros Zozo Championshipissä ei mennyt putkeen. Maailmanlistan viidettä sijaa pitävä McIlroy pelasi etuysin kolme alle parin, mutta takaysin lopussa pohjoisirlantilaisen peli levisi käsiin.

McIlroy pelasi teki viidellä viimeisellä reällä kaksi tuplaa, joista jälkimmäinen syntyi päätösreiällä. Nelinkertainen major-voittaja avasi aluksi oikealle puiden sekään. Sen jälkeen hän oli pakotettu lyömään välilyönnin takaisin väylälle.

Kun lähestymislyöntikään ei miellyttänyt Roryä, väkivahva peluri painoi mailaa maata voimakkaasti vasten sillä seurauksella, että varsi napsahti poikki. Roryn epäonnistuminen ja turhautuminen näytettiin suorassa tv-lähetyksessä.

Roryn pallo päätyi viheriön vieressä olleeseen karheikkoon, josta hän selvitti pallon reikään kolmella lyönnillä. Tuloskorttiin merkittiin päivän toinen tupla ja tulokseksi tuli 73 (+1), minkä vuoksi hän menetti käytännössä mahdollisuuden taistella voitosta, vaikka McIlroy palasi perjantaina omalle tasolleen pelaten 67-67-66 (-16), jolla jakoi kilpailussa 17. sijaa. 

Vaikka McIlroy harvoin näyttää kentällä turhautumisen merkkejä kentällä, hän on aiemminkin pistänyt kalustoaan uusiksi kisoissa. Vuoden 2013 US Openissa Merion Golf Clubilla hän katkaisi varren samalla tavalla painamalla lavan maahan, kun kaksi palloa putkeen päätyi vesiesteeseen.

Viisi vuotta sihtten Cadillac Championshipissä veteen päätyi pallon lisäksi myös maila, mistä video tässä.

PGA Tour sakottaa pelaajia epäammattimaisesta käyttäytymisestä kisoissa. Esimerkiksi viiden vuoden takaisesta mailanheitosta McIlroy sai alunperin peräti 25 000 dollarin sakon, jonka kiertue tosin pudotti 5 000 dollariin sen jälkeen, kun McIlroy pyysi anteeksi käytöstään televisiolähetyksessä.

Myös tuoreesta tempauksesta on luvassa sanktio. Tiedossa ei ole, paljonko Roryä mailan katkaisemisesta rokotetaan, mutta varmaa on se, että summa ei tule viemään kymmeniä miljoonia dollareita per vuosi tienaavaa tähteä taloudelliseen ahdinkoon.

Etsi luettavaa