Hyppää sisältöön

Katso video: PGA Tourilla otettiin käyttöön ”Näppiksen” chippitekniikka – yhdellä kädellä reiän viereen

Graham DeLaet tekee sen yhdellä kädellä.

Graham DeLaet pelkää chippaamista. Nyt kanadalainen chippaa yhdellä kädellä – ja hyvin chippaakin.

Kanadalainen Graham DeLaet säväytti perjantaina PGA Tourilla chipattuaan karheikosta aivan lipun viereen. No, eihän tuo kuulosta kummoiselta.

Ainutlaatuiseksi suorituksen tekee sen, että DeLaet käytti lyödessään vain toista kättään, kas näin:

Suomessa yhden käden chipit on tehnyt tunnetuksi Paltamon metsuri Markku ”Näppis” Leinonen. Tässä Näppiksen tyylinäyte kuuden vuoden takaa:

Viime viikolla Graham DeLaet chippasi yhdellä kädellä useaan otteeseen ja joutui luonnollisesti perustelemaan erikoista tekniikkaansa toimittajille.

”Minulla oli niitä neljä tai tänään, lopputulos oli jokaisessa melko hyvä. Käyttäisin mielelläni kahta kättä, mutta minusta on tullut melko hyvä yhden käden chippaaja, joten siksi käytän sitä tekniikka nyt”, DeLaet sanoi Safeway Openin avauskierroksen jälkeen.

DeLaetin yhden käden chippitekniikan taustalla lienee jipsi, joka oli pahimmillaan vuonna 2016. Pelkotilojen vuoksi hän piti jonkin aikaa taukoa golfista kokonaan.

”On kaikkien tiedossa, että minulla on ollut ongelmia chipin kanssa. Kun chippaan yhdellä kädellä, minulle ei tule sellaisia ajatuksia ja pelkotiloja mieleen. Olen käyttänyt paljon aikaa harjoitteluun ja tunnen oloni mukavaksi ja rauhalliseksi sitä tehdessänmi. Haluaisin tietysti palata chippaamaan kahdella kädellä, mutta tänäänkin melkein chippasin sisään kaksi kertaa”, hän muistutti.

Chippijipsin lisäksi DeLaet on kärsinyt selkävaivoista, joiden takia hän on pelannut vain viidessa turnauksessa viimeisen kolmen vuoden aikana. Kauden avauskilpailussa, jonka muuten voitti 47-vuotias Stuart Cink, loistavat yhden käden chipit eivät vieneet DeLaetia jatkoon, vaan hän putosi kirkkaasti jatkosta.

Etsi luettavaa