Hyppää sisältöön

Katso video: Opi puttaamaan kuin Sami Välimäki – ET:n kolmanneksi paras puttaaja vaihtaa usein puttiotetta

Sami Välimäki vaihtaa puttiotetta usein. Vasen käsi alhaalla hän pelasi elokuussa Valderramassa ja oikea käsi alhaalla heinäkuussa Itävallassa.

Sami Välimäki on ollut tällä kaudella European Tourin kolmanneksi paras puttaaja. Tällä videolla hän kertoo puttipelinsä prinsiipeistä.

Sami Välimäki valmistautuu torstaina käynnistyvään US Openiin New Yorkissa, jonne hän pääsi mukaan loistavien peliesitystensä myötä European Tourin UK Swing -minirankingissa. Välimäki oli tilaston seitsemäs, kun kymmenen parasta pääsi mukaan kauden toiseen majoriin.

Kiertueen Race-to-Dubai-rankingissa kymmenentenä olevan Välimäen syömähammas tulokaskaudella on ollut puttipeli. European Tourin strokes gained -puttitilastossa hän on upeasti kolmantena.

Strokes gained -tilasto kertoo, kuinka hyvin pelaaja taitaa kunkin pelin osa-alueen suhteessa kiertueen keskivertopelaajaan kierroskohtaisesti. Esimerkisi puttaamisessa Sami voittaa keskivertoputtaajaa 1,26 lyönnillä per kierros. Neljän kierroksen kisan aikana eroa kertyy keskivertopelaajaan viisi lyöntiä, jota etu on merkittävä!

Kisan alla Sami kertoi GoGolfille kotikenttänsä Nokia River Golfin harjoitusviheriöillä toimittaja Teemu Tyrylle näkemyksiään puttipelistään:

Videolla Sami kertoo esimerkiksi sen, että hänellä on monesta huippupelaajasta poiketen tapana asettaa pallossa oleva teksti osoittamaan reikään eikä puttilinjaa kohti. Hän myös kertoo puttipelinsä prinsiipit.

Tässä poimittuna kolme oleellista pointtia:

1. Hallitse perusasiat

Sami pitää tärkeänä perusasioiden hallintaa eli hyvää alkuasentoa ja mahdollisimman suoraa puttiliikettä. Ne mahdollistavat sen, että pallon pystyy lähettämään oikeaan puttilinjaan.

”Pallon lähettäminen toistuvasti oikeaan linjaan on ykkösjuttu, koska muuten pallon ei ole mahdollista mennä reikään. Tätä pitää toistuvasti harjoitella”, Sami korostaa.

2. Luonteva puttiote

Videolla Sami kertoo yllättävän faktan: hän vaihtelee usein puttioteta myötä- ja vastaotteen välillä. Oleellista tässä on se, että hän tuntee otteen ja alkuasennon luontevaksi, hänen on helpompi liikuttaa mailaa taakse ja eteen.

3. Huolellinen valmistautuminen

Kierroksella Sami ei mieti puttiliikkeen tekniikkaa, vaan keskittyy pelkästään vauhtiin ja breaking pointiin eli kohtaan, jossa pallo alkaa kääntyä kohti reikää.

”Etsin reiän takaa kallistuspisteen noin puoli metriä ennen reikää ja mietin, millä vauhdilla pallon pitää mennä sen yli. Parilla harjoitussvingillä varmistan, että tunnen oikein, mikä on suurin piirtein oikea vauhti. Sitten lähetän pallon matkaan ja sen jälkeen pallo on reiässä.”

Näin helppoa se on!

Etsi luettavaa