Hyppää sisältöön

Katso video: Neljä puttia vei mahdollisuuden voittoon – mitä entiselle kiinteistövälittäjälle oikein tapahtui ratkaisuhetkillä?

Neljän putin ottaminen ratkaisuhetkillä sai voittokamppailussa mukana olleen Nate Lashleyn turhautumaan.

Kolmea puttia pidetään jo harrastajapiireissä epäonnistumisena, mutta kun huippuammattilainen ottaa neljä puttia neljästä metristä golfkilpailun ratkaisuhetkillä, voidaan puhua kardinaalimunauksesta.

Nate Lashley haluaa varmasti unohtaa viime sunnuntain tapahtumat Pebble Beachin 16. reiän viheriöllä mahdollisimman nopeasti.

Lashely jakoi kilpailun kärkipaikkaa Daniel Bergerin kanssa vielä kilpailun kolmanneksi viimeiselle reiälle tultaessa, mutta käsittämätön miekkailu viheriöllä pudotti 38-vuotiaan yhdysvaltalaisen lopulta jaetulle viidennelle sijalle.

Tältä Lashleyn sössiminen näytti kameroiden välityksellä:

Epäonnistunut chippi kertautui

Lashleyn ensimmäinen virhe tapahtui jo itse asiassa puttikamppailua edeltäneessä lyhyehkössä chipissä, jonka hän löi aggressiivisesti liian pitkäksi jättäen itselleen vaikean alamäkiputin.

Nelimetrisen oikealta vasemmalle kääntyvän putin Lashley löi jälleen turhan hyökkäävästi. Kun pallo ei uponnut, matkaa jäi edelleen reilun metrin verran.

Todennäköisesti Lashleyllä oli liikaa mielessä putin upottaminen, eikä hän miettinyt sen enempää seuraamuksia, mikäli putti ei menisikään reikään.

Toisen putin Lashley kiepautti reikää nuollen vasemmalta ohi. Hän puttasi jälleen melko napakasti, mutta otti hiemaa liikaa ennakkoa. 

Kolmas putti oli surkea. Matkaa oli hädin tuskin puolta metriä, mutta Lashley löi putin hihaan ja pallo rullasi jälleen vasemmalta reiän ohi.

Yritys näytti hätäiseltä ja teknisesti kehnolta, ja se maksoi Lashleyllä kosolti taaloja. Lyönnin paremmalla tuloksella Lashley olisi lähtenyt Pebble Beachistä kotimatkalle pitkälti noin 110 000 dollaria isompi palkintoshekki mukanaan.

Jos jatketaan jossittelua, niin parin tekemällä rahapotti olisi ollut jopa 500 000 dollaria suurempi. Nyt hänen oli tyytyminen noin 300 000 dollariin.

Kun neljäs putti viimeinen upposi, Lashley osoitti turhautumistaan heittämällä mailan ilmaan, minkä jälkeen hän tamppasi putterin lapaa tantereeseen.

Puhkesi kukkaan keski-iän kynnyksellä

Suomessa Nate Lashleyn nimi ei sano paljon mitään. Se ei ole mikään ihme, sillä 38-vuotias on pitkän linjan työmuurahainen, joka kypsyi PGA Tourille vasta keski-iän kynnyksellä vuonna 2018.

Ammattilaiseksi Lashley siirtyi vuonna 2005, mutta ura ei ottanut tuulta alleen. Hän vietti lähes kymmenen vuotta minitoureilla pelaten ja kiinteistövälittäjänä työskennellen, kunnes kaudella 2015 hän nousi PGA Tour of Latino America -kiertueelle, jonka ranking-ykköseksi hän nousi toisella kaudellaan satelliittitasolla.

Sieltä tie vei haastakiertue Web.com Tourin kautta PGA Tourille, jossa hän otti uransa toistaiseksi ainoan voiton vuonna 2019.

Parhaimmillaan Lashley on ollut golfin maailmanlistalla sijalla 70. Tuoreella listalla hän 115:ntenä.

Toivotaan, että viime sunnuntain tapahtumat pikemminkin sytyttävät kuin latistavat Lashleyn menoa, sillä hän on esimerkki siitä, että koskaan ei pidä luovuttaa saavuttaakseen unelmansa.

Etsi luettavaa