Hyppää sisältöön

Katso video: Maailmanennätys rikki eaglellä – neljällä huippupelaajalla ei kauaa nokka tuhissut par 5:n pelaamisessa

Uuden ennätyksen tekemiseen vaaditiin aika monta yritystä.

Wilco Nienaber, Sean Crocker, Min Woo Lee ja Nikolai Højgaard saavat nimensä Guinnessin ennätysten kirjaan.

Kuinka nopeasti par 5 -reikä on mahdollista pelata, jos ennätystä on yrittämässä neljä huippupelaajaa?

Tätä lähti selvittämään Valderramassa European Tourin nuoret leijonat Wilco Nienaber, Sean Crocker, Min Woo Lee ja Nikolai Højgaard.

Nelikon tavoitteena oli rikkoa entinen ennätystulos: 27,88 sekuntia. 

Pitkään näytti siltä, että vanha ennätys jää voimaan, sillä yrityksiä kertyi melkoinen määrä ja pelaajat olivat välillä todella turhautuneita.

Lopussa kuitenkin kiitos seisoi, kun pelaajat onnistuivat ylittämään itsensä ja alittamaan ennätyksen.

Uusi Guinnessin ennätysten kirjaan menevät tulos kirjatiin nyt 24,75 sekuntia eli vanha ennätys parantui yli kolmella sekunnilla.

Mitä tähän sitten vaadittiin?

No, ensinnäkin Nienaberilta loistava draivi, joka ei rullinut liian pitkälle, koska se olisi vienyt liikaa aikaa. Sen päälle tarvittiin Crockerilta täydellinen lähestyminen, joka ei spinnannut liikaa, vaan pallo pysähtyi nopeasti reiän viereen.

Lisäksi siihen vaadittiin Leen uponnut eagle-putti – joskin uusi ennätys oli todennäköisesti syntynyt silloinkin, vaikka Højgaardin olisi vielä täytynyt lyödä neljännellä lyönnillä pallo reikään.

Ennätys tehtailtiin Valderraman neljännellä reiällä, jonka pituus on 501 jaardia eli 458 metriä. Jotta ennätys hyväksytään Guinnessin ennätysten kirjaan, reiän pitää olla vähintää 500 jaardia pitkä.

Ei ole sattumaa, että Nienaber valittiin draivaajaksi, sillä hän on European Tourin pitkälyöntisin pelaaja 324,51 jaardin keskiarvollaan. Crocker puolestaan on puolestaan koko kiertueen kuudenneksi paras lähestymislyönneissä strokes gained -tilastojen perusteella.

Lee ja Højgaard eivät ole kunnostautuneet huippuputtaajia, mutta ovat kiertueen rankingissa 25 parhaan joukossa.

Videon alussa Crocker kertoi, että olisi hienoa kutsua itseään Guinnessin maailmanennätyksen haltijaksi Instagramin biossa eli lyhyessä esittelytekstissä.

Nyt maininta Crockerin biosta löytyy.

View this post on Instagram

Henkilön Sean Crocker (@scrocker19) jakama julkaisu

Etsi luettavaa