Hyppää sisältöön

Katso video: Maailman ykkönen näyttää, kuinka pallo pysyy tuulen alapuolella

Maailman ykköseksi ei nousta ilman laajaa lyöntivalikoimaa.

Dustin Johnsonin matala lyöntiä ei voi kuin ihailla. Kiinnitä erityistä huomioita lyönnin rauhalliseen tempoon.

Kun tulee kovaa, kannattaa pallon lento pitää matalana. Miten pallon sitten saa pysymään tuulen alapuolella? Katso Dustin Johnsonista mallia.

Ensinnäkin Johnson tiiaa pallon normaalia alemmaksi. Kun pallo osuu lavan alalaitaan, se ei lähde yhtä korkealle ilmaan kuin osuessaan lavan yläreunaan. Matala tii myös ”pakottaa” tulemaan jyrkemmin palloon.

Toiseksi maailmanlistan ykkönen pitää svingin tempon rauhallisena. Mitä kovempaa palloa lyö, sitä enemmän syntyy alakierrettä, joka nostaa pallon helposti varsinkin vastatuulessa taivaan tuuliin.

Hyviä konsteja pitää pallo matalana ovat myös alempaa grippaaminen alempaa ja pallon paikan siirtäminen hivenen taaemmaksi stanssissa. Tärkeää on myös se, että vartalo johtaa svingiä ja ettei ranne taivu alkuasennossa.

Koskaan ei kuintekaan kannata liioitella, kun muokkaa lyöntiä tai lyönnin asetuksia. Esimerkiksi draiverilla pallon paikka ei voi olla keskikohdan takapuolella.

Yllä oleva Dustin Johnsonin svingi on kuvattu Harbour Town Golf Links -kentällä pelattavassa RBC Heritage -kisassa, jossa hän jakaa kahden kierroksen jälkeen kolmatta sijaa. 

Kentällä pärjäävät yleensä pelaajat, jotka osaavat työstää palloa, koska siellä tuulee usein kovaa. Kärjessä on Irlannin Shane Lowry, joka on varttunut maassa, jossa laaja lyöntivalikoima syntyy yleensä kuin itsestään tuulisuuden ja links-kenttien suuren määrän vuoksi.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa