Hyppää sisältöön

Katso tästä joulukuun 2021 seuratuin juniorisvingi maailmalla – Carl Stenson ihastuttaa isä & poika -kisassa

Carl Stenson pelaa isänsä Henrik Stensonin parina PNC Championshipissa

Champions Tourin hauskimmassa, ja seuratuimpiin kuuluvassa parikisassa debytoivat Henrik ja Carl Stenson, sekä Nelly Korda isänsä, tennislegenda Petr Kordan kanssa.

The Father/Son Challenge on alkuperäinen nimi vuodesta 1995 pelatulle PNC Championshipille, jossa edelleenkin suuri osa pareista on isä & poika -yhdistelmiä. Muutama PGA Tourin / Champions Tourin pelaaja on vuosien varrella ottanut parikseen tyttärensä. 
Mukana on ollut myös naisia, Annika Sörenstam otti isänstä parikseen toistaiseksi ainoalla osallistumiskerrallaan.

Petr Korda  on ollut tytttärensä Nellyn caddienä tämän uran alkuvaiheilla muun muassa kauden ensimmäisessä majorissa, Ana Inspirationissa

Petr Korda on ollut tytttärensä Nellyn caddienä tämän uran alkuvaiheilla muun muassa kauden ensimmäisessä majorissa, Ana Inspirationissa

GETTY IMAGES

Varsin nimekäs pari on myös tulevassa kisassa Nelly Korda yhdessä Petr Kordan kanssa. Isä on näet voittanut tennniksessä Australian Openin 1992, ja ollut maailmanlistalla kakkosena.
Nelly Korda sai osallistumisoikeuden Orlandossa, Ritz-Carlton Golf Clubilla pelattavaan kahden hengen scrambleen voitettuan naisten majoreihin lukeutuvan LPGA Women´s PGA  Championshipin alkukesästä ennen Tokion olympialaisissa saavuttamaansa kultamitalia.

Osallistumisoikeuden saavat siis vain majorin voittaneet pelaajat. Kisaan otetaan 20 paria, jotka pelaavat miljoonan taalan kokonaispotista. Maallista mammonaa tärkeämpää on joulun alla (17-19.12) pelattavassa kisassa perheiden yhteisen juhlan ja joulutunnelman luominen.

Stensonit keräävät katseet joulukuussa

Edelliskaudella Tiger Woods tuli ensimmäistä kertaa mukaan poikansa Charlien kanssa. Charlie löi svingin osalta kuin aikamies, vaikka pituus ei vielä ollut isän luokkaa. Sijoitus oli kuudes. Woodsit saivat vähemmän yllättävästi ylivoimaisesti eniten huomiota. Charlie Woods osoittautui täysveriseksi pallonlyöjäksi, kilpailijaksi, sekä eleiden ja ilmeiden osalta Tigerin tavat täydellisesti omaksuneeksi yleisönlemmikiksi.

Joulukuun kisassa Woodsien  roolissa ovat ainakin osittain Henrik Stenson ja 11-vuotias Carl Stenson, jonka nimestä on liikkellä kaksi muutakin kirjoitusmuotoa, Karl sekä Kalle.

Kun Carl pelasi ensimmäisen kisansa syksyllä 2018, oli Open Championshipin pari vuotta aiemmin voittanut Henrik Stenson mailapoikana. Julkisuuteen juniori nousi kesäkuussa 2021 Scandinavian Mixed -kilpailun pro-amissa, jossa hänen ryhmässään olivat amatööreinä ruotsalaisurheilijoiden sarjassa menestyneimpien sarjaan lukeutuvat Henrik Larsson (jalkapallo) sekä Henrik Zetterberg (jääkiekko).

Kuten oheisesta videosta näkyy, perusopit svingaamisen osalta ovat menneet varmasti pitkälti isää matkien erinomaisesti perille. Carl Stenson saa varmasti joulukuun puolivälissä paljon aikaa TV-lähetyksissä ja tilaa sosiaalisessa mediassa.

Henrik Stenson on ruudussa jo joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna Bermudalla, jossa hän puolustaa kahden vuoden takaista, hyvin yllättävää ykköstilaansa Tigerin Hero World Challengessa. Stensonin tuloskunto on ollut useita vuosia täysin kateissa hänen parhaisiin vuosiinsa verrattuna.

Maailmantähtien puristuksessa Bermudalla mahdollisuudet ovat langanohuet. Isän ja pojan yhteisessä kilpailussa perheen kotikaupungissa hymy on varmasti molemmilla herkässä, vaikkei kirkkaimmille sijoille olisikaan mahdollisuuksia.

PNC Championship

Hero World Challenge

Etsi luettavaa