Hyppää sisältöön

Katso lista – kuka suomalaisgolfareista on tienannut eniten palkintorahaa kaudella 2023?

Kalle Samooja, Sami Välimäki ja Matilda Castren ovat tienanneet suomalaisammattilaisista eniten tällä kaudella. KUVAT: GETTY IMAGES

Sami Välimäki on ansainnut tällä kaudella kaikki kiertueet mukaan lukien tuplasti enemmän palkintorahoja kuin seuraavaksi eniten tienannut suomalaisammattilainen.

Sami Välimäki ansaitsi The Openin jaetusta 68 sijastaan noin 34 000 euroa. Samalla hän rikkoi kahden miljoonan euron rajan uransa palkintorahatienesteissä European Tourilla eli nykyisellä DP World Tourilla.

Aiemmin samassa tempussa ovat onnistuneet neljä muuta suomalaista: Mikko Ilonen, Mikko Korhonen, Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen.

Tällä kaudella Välimäki on kuitenkin selvänä ykkösenä suomalaisten golfammattilaisten kokonaistienesteissä. 25-vuotias on tienannut tähän päivään mennessä yli 640 000 euroa, mikä on tuplasti enemmän kuin listalla toisena olevalla Samoojalla.

Kolmantena listalla on LPGA-kiertueella pelaava Matilda Castren, joka puolestaan yli tuplasi tämän kauden tienestinsä viime viikolla sijoittumalla kiertueen parikilpailussa toiseksi.

Myös Pulkkanen on tienannut tällä kaudella ihan mukavasti rahaa (lähes 160 000 euroa), vaikka hänen pitääkin petrata peliään loppukauden aikana uudistakseen korttinsa kiertueella.

Neljän kärjen jälkeen tulee iso ero, sillä viidentenä oleva Noora Komulainen on pankittanut peleistä noin 56 000 euroa.

Kuudentena oleva Matias Honkala on ensimmäinen pelaaja, joka ei ole pääkiertuepelaaja. Hän on tienannut Challenge Tourilla noin 23 000 euroa ja loput Nordic Leaguella, jonka rankingissa hän on kuudentena.

Ladies European Tourilla olemme huomioineet myös Aramco Team Series -kilpailujen joukkuekisasta ansaitut rahat, vaikka niitä ei kiertueen virallisella rahalistalla näykään. Esimerkiksi seitsemäntenä tällä listalla oleva Tiia Koivisto on ansainnut pelkästään joukkuekilpailuista yli 12 000 euroa, kun tämän kauden kokonaistienestit ovat yhteensä 47 300 euroa.

DP World Tourilta tällä hetkellä sivussa olevan Korhosen tienestit ovat hänen mittapuussaan vaatimattomat. Uransa aikana yli 4,5 miljoonaa euroa tienannut Korhonen ehti ansaita noin 46 700 euroa, ennen kuin kausi katkesi toukokuun alussa Italian Openin ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Korhosen tiedotteen mukaan hän keskeytti kilpailun ylävartalovamman takia, eikä häntä ole sen koommin nähty kilpailuissa.

Listalla kymmenentenä oleva Toni Hakula pelaa PGA Tour Latinoamerica kiertueella. Hakula voitti toukokuussa kiertueen osakilpailun Kia Openin. Lisäksi hänellä on tältä kaudelta yksi neljäs tila. Hän on rankingissa tällä haavaa kahdeksantena.

Palkintorahojen lisäksi golfammattilaisten tulot muodostuvat pääosin erilaisista yhteistyösopimuksista.

SijoitusNimiAnsiot
1.Sami Välimäki642 800 €
2.Kalle Samooja317 818 €
3.Matilda Castren285 001 €
4.Tapio Pulkkanen159 537 €
5.Noora Komulainen56 053 €
6.Matias Honkala50 789 €
7.Tiia Koivisto47 318 €
8.Mikko Korhonen46 703 €
9.Ursula Wikström44 552 €
10.Toni Hakula42 136 €

Etsi luettavaa