Katso koosteet: Kirk voitti Honda Classicin uusinnan ja jännittävien vaiheiden jälkeen – Howell III ylivoimainen LIV Golfin kauden avauksessa

Charles Howell III voitti LIV Golfin avauskisan Meksikossa. Chris Kirk puolestaan voitti PGA Tourin Honda Classicin. KUVAT: GETTY IMAGES

Alkoholismistaan ja masennuksestaan avoimesti kertonyt Chris Kirk palasi voittajaksi lähes kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Howell III voitti LIV Golfin avauskilpailun.

Chris Kirk voitti sunnuntaina päättyneen Honda Classicin melkoisen draaman jälkeen. Kirk pääsi päätösreiälle (par 5) lyönnin johtoasemassa, mutta uitettuaan kakkoslyönnin vesiesteeseen ja tehtyään bogin hän joutui hetkeksi altavastaajan asemaan.

Eric Cole, hänen pelikaverinsa kärkiryhmässä, ei kuitenkaan onnistunut tekemään birdieä ja kaksikko päätyi 72 reiän jälkeen yhteistulokseen -14 ja uusintaan.

Kilpailu ratkesi jo ensimmäisellä uusintareiällä Kirkin huikeaan wedge-lyöntiin samaisella 18. reiällä. Hän lähes säkitti kolmannen lyöntinsä ja pallo päätyi aivan reiän viereen.

Kun Cole ei onnistunut omassa birdie-putissaan noin kolmesta metristä, pääsi Kirk juhlimaan uransa viidettä voittoa. Edellisestä oli kulunut aikaa lähes kahdeksan vuotta.

Kirk, 37, on puhunut avoimesti alkoholismistaan ja masennuksestaan, jotka johtivat lähes neljä vuotta sitten taukoon kilpagolfista.

”Kaikki mitä minulla on juuri nyt elämässäni johtuu raittiudestani. En tekisi tätä enää työkseni ilman sitä. Minulla ei myöskään olisi perhettä enää. Kävin erittäin lähellä sitä, että olisin menettänyt kaiken, joka merkitsi minulle jotain”, Kirk sanoi sunnuntaina voiton varmistuttua.

Voittonsa ansiosta Kirk nousi maailmanlistalla sijalle 32. Hän tienasi voitostaan 1,5 miljoonaa dollaria.

Howell III ylivoimainen

Samaan aikaan Meksikossa pelatussa LIV Golfin kilpailssa ei tarvinnut jännittää voittajan puolesta pitkään aikaan, vaan kokenut Charles Howell III oli täysin omaa luokkaansa saudirahoitteisen kiertueen kauden avauksessa.

Konkari pelasi päätöskierroksen Mayakoban kentällä tulokseen 64 (-8) vieden 54 reiän kisan neljän lyönnin erolla Peter Uihleiniin. Kolmanneksi tuli Branden Grace.

Huikeasti päätöskierroksen pelanneella Howell III:lla eroa oli parhaimmillaan toisena olevaan kuusi lyöntiä. Tuolloin kilpailua oli enää kuusi reikää pelaamatta.

Howell III tienasi rahakkaalla kiertueella voitostaan peräti 4 miljoonaa dollaria. Sen lisäksi hän oli osa joukkuekisan voittanut Crushers GC -joukkuetta, mikä toi hänellä vielä 750 000 dollarin lisätienestit.

Joukkue oli omaa luokkaansa, sillä sen voittotulos -26 oli yhdeksän lyöntiä parempi kuin toiseksi tulleella 4 Acesilla (-16). Kolmanneksi sijoittui Torque GC (-12).