Hyppää sisältöön

Katso kenellä Leijonista on pienin tasoitus

Minnesota Wildin ja Leijonien kapteeni Mikko Koivu pelaa myös golfia.

Jääkiekon World Cupissa kohtaavat maailman parhaat kiekkomaat. Suomen joukkue lähinnä NHL-tähdistä. Lähes kaikki lätkäsankareistamme pelaa myös golfia. Laitoimme Leijonat paremmuusjärjestykseen tasoitusten perusteella.

1. Teuvo Teräväinen, keskushyökkääjä, Carolina Hurricanes

Jokerien kasvatti on World Cup -joukkueen priimus ja GoGolfin tietojen mukaan ainoa singel-pelaaja, joka viihtyy ilmeisesti vähän turhankin hyvin golfkentillä. Aiemmin tänä vuonna lahjakas Teräväinen koki yllätyssiirron Chicagosta Carolinaan. Yhtenä syynä pidettiin sitä, ettei Teräväinen treenaa riittävästi fysiikkaansa. Hänen entinen seuratoverinsa Kimmo Timonen tokaisi reilu vuosi sitten haastattelussa, että Teräväisen pitäisi alkaa viihtyä useammin punttisalilla. ”Golf ei ole treeniä”, hän muistutti ohjeisti tuolloin.

Tasoitus: 9

2. Erik Haula, keskushyökkääjä, Minnesota Wild

Minnesotan 25-vuotias laituri pääsi legendaariseen seuraan elokuussa golfkentällä. Leijonissa Haula pelaa neloskentän sentterinä, mutta golfissa hän kuuluu maajoukkueen ykkösketjuun. Haula pelaa ahkerasti hyväntekeväisyystapahtumissa rapakon takana.

Tasoitus: 11

2. Sami Vatanen, puolustaja, Anaheim Ducks

Sami Vatanen pelaa Anaheimissa, jossa Teemu Selänne opetti talon tavoille eli pelaamaan golfia. Menneenä kesänä Vatanen satsasi golfiin ennen kauden aloitusta. Jatkoaika.comin haastattelussa Vatasella olikin selkeä tavoite: ”Tärkeimpänä kesäsuunnitelmana yritän piestä (Olli) Määtän golfissa, eilen se ei onnistunut”, hän harmitteli kesäkuun lopulla ilmestyneessä haastattelussa.

Tasoitus 11

4. Valtteri Filppula, keskushyökkääjä, Tampa Bay Lightning

Valtteri Filppula on kokenut kiekkoilija ja tuttu näky myös golfkentällä. Tampa Bay Lightingissa pelaavan sentterin kotikaupungissa pelataan golfia ympäri vuoden, joten pelaamisen ei enää tarvitse painottua kesäaikaan. Aiemmin Filppula pelasi Detroitissa, jonka riveissä hän on valloittanut Stanley Cupin. 

Tasoitus: 12 (vuonna 2014)

5. Pekka Rinne, maalivahti, Nashville Predators

Golf ja vähävaraiset nuoret ovat lähellä sydäntä, sillä Rinne järjesti yhdessä Jussi Jokisen kanssa kesällä Pelaa ja pelasta -hyväntekeväisyystapahtuman kotikonnuillaan Virpiniemessä.

Tasoitus: 15

5. Mikko Koivu, keskushyökkääjä, Minnesota Wild

Mikko Koivu toimi kesällä Aura Golfin vetonaulana golfjunnuille varoja keränneessä 24 h junnugolfille tapahtumassa yhdessä Saku-veljensä kanssa. Molemmat turkulaisveljekset pelaavat tietysti golfia.

Tasoitus: 15

5. Sami Lepistö, puolustaja, UFA (KHL)

”Hyvää seuraa, mutta ei niin hyvää golfia”, twiittasi Sami Lepistö pari vuotta sitten kierrokseltaan Leo Komarovin ja Mikael Granlundin kanssa. Lisäpisteitä herra Lepistölle tyylikkäistä ruutuhousuista!

8. Rasmus Ristolainen, puolustaja, Buffalo Sabres

Myös Rasmus Ristolainen on osallistunut nettitietojen perusteella hyväntekeväisyysgolfkisoihin. Ristolainen on kuitenkin pelannut golfia jo pitkään, sillä jo vuonna 2008 hän pelasi alle 30 tasoituksella. Kuten Instgram-kuvasta näkyy, Ristolainen tykkää viettää Kanarian-lomiaankin golfaten.

 

#grancanaria #meloneras @alexkarlss

Kuva, jonka Rasmus Ristolainen (@rasmrist) julkaisi

Tasoitus: 16

8. Jussi Jokinen, laitahyökkääjä, Florida Panthers

Jussi Jokinen pelaa Florida Panthersissa eli kotikaupunki on Miami. Siellä hän pelaa Leijonien ja Floridan joukkueen tähtiin lukeutuvan Alexander Barkovin kanssa. Järjesti kesällä Pekka Rinteen kanssa hyväntekeväisyysgolftapahtuman vanhassa kotikaupungissaan Oulussa.

Tasoitus: 16

10. Tuukka Rask, maalivahti, Boston Bruins

Stanley Cup -voittaja on kesäisin pelannut muun muassa Kimmo Timosen Kime for Kids -hyväntekeväisyysgolfkisan Tarinanharjun kentällä.

Tasoitus: 20

11. Jyrki Jokipakka, puolustajat, Galgary Flames

Instagramin perusteella Jokipakka on viihtyy golfkentällä. Tampereelta lähtöisin viihtyy kentällä kiekkokollegoidensa kanssa. 

 

#pallookoloon #nuarilepaus

Kuva, jonka Jyrki Jokipakka (@jpakka) julkaisi

Tasoitus: 24

12. Olli Määttä, puolustaja, Pittsburgh Penguins

Olli Määttä osallistui elokuun alussa hyväntekeväisyysgolfiin Oulussa Virpiniemen kentällä. Rahaa kerättiin Pekka Rinteen ja Jussi Jokisen avustuksella vähävaraisille oululaisnuorille.

Tasoitus: 28

13. Mikael Granlund, laitahyökkääjä, Minnesota Wild

Myös Mikael Granlund ilmaveivailee palloja reikään golfkentällä.  

Tasoitus: 32

14. Sebastian Aho, laitahyökkääjä, Carolina Hurricanes

Nuori lupaus pelaa 13:ntena hyökkääjänä World Cup -jengissä, mutta taistelee tasaväkisesti huippulupaus Patrick Laineen kanssa golfissa.

Tasoitus: 33

14. Patrik Laine, laitahyökkääjä, Winnipeg Jets

NHL-sopimuksen kesällä tehneelle Patrik Laineelle tuli kiire aloittaa golf, kun hän tulokasleirillä kesäkuussa tutustui lajiin rapakon takaa. NHL:n kakkosvaraus suorittikin green cardin Kankaisten Golfissa PGA Pro Marko Kallisen valvovien silmien alla heinäkuun puolivälissä. Winnipeg sijaitsee sen verran pohjoisessa, että Laine tuskin pääsee kesken kauden juurikaan golfviheriöille. Kesällä hän kuitenkin ehti pelaamaan myös Rasmus Ristolaisen kanssa ja pudotti tasoituksen nopeasti alle 36:n.

 

⛳️ @rasmrist

Kuva, jonka Patrik Laine (@patriklaine) julkaisi

Tasoitus: 33

16. Leo Komarov, laitahyökkääjä, Toronto Maple Leafs

Leo Komarov on taitava ja tärkeä roolipelaaja Suomen joukkueelle. Komarov on myös varsin suorittu Instgramissa, jonne hän työntää silloin tällöin myös golfkuvia.

 

Poikien kanssa golfaamassa⛳️?

Kuva, jonka Leo Komarov (@komarovleo47) julkaisi  

Tasoitus: 36 (vuonna 2012)

17. Aleksander Barkov, keskushyökkääjä, Florida Panthers

Teemulla on Piltzin kanssa golfakatemia ja Aleksanderilla taas on junnugolfkoulunsa, jota pyörittää Hanna-Leena Ronkainen. Barkov ei tunnustaudu himogolfariksi, mutta pelaa kuitenkin kotikaupungissaan Floridassa. Usein peliseurana on tiimitoveri Jussi Jokinen. Ensimmäisen kerran koski golfmailoihin 13-vuotiaana, mutta jääkiekon kaltaista lahjakkuutta hän ei ole golfissa osoittanut. Tai sitten hän on vain unohtanut jättää pudottavat kortin kotiseuraan.

Tasoitus: 54

17. Joonas Donskoi, laitahyökkääjä, San Jose Sharks

San Josessa Stanley Cup -voitosta taistellut Donskoi on myös aloittanut golfin, mutta tasoituksesta päätellen aikaa kolopallolle ei ole vielä paljon jäänyt.

Tasoitus: 54

17. Lauri Korpikoski, laitahyökkääjä, vailla seuraa

Edmonton Oilers osti kesällä laiturin sopimuksen ulos, joten mikäli Korpikoski ei löydä uutta seuraa, hänellä voi olla aikaa petrata golftasoitustaan. No, ei sentään, kysyntää riittää varmasti Euroopassa, mikäli NHL-sopimus jää syntymättä.

Tasoitus: 54

He eivät tiettävästi pelaa: Jori LehteräMikko Koskinen, Esa Lindell ja Ville Pokka. Vai pelaavatko? Lähetä mailia, jos tiedät jonkun heistä viihtyvän golfkentällä vapaa-aikanaan.


Seuraa jääkiekon World Cupia Viasat Urheilusta tai Viaplayltä.


 

Etsi luettavaa