Hyppää sisältöön

Katso huikea video: Drone kuvasi, kun jenkkifutislegenda iskee ”holarin”

Jenkkifutistähti Tom Brady taitaa myös golfin. KUVAT: GETTY IMAGES / RUUTUKAAPPAUS

Tom Brady on tehnyt historiaa amerikkalaisessa jalkapallossa. Viime viikolla hän teki melkoisen uroteon myös golfkentällä.

Missä muussa urheilulajissa kuin golfissa voi menestyä lajin ehdottomalla huipulla vielä selvästi yli 40-vuotiaana?

Yksi laji on ainakin amerikkalainen jalkapallo, jonka kaikkien aikojen suurin tähti lienee Tom Brady, joka pyörsi keväällä lopettamispäätöksensä ja solmi vuoden sopimuksen Tampa Bay Buccaneersin kanssa. Brady täyttää elokuussa 45 vuotta.

Pelinrakentaja teki samalla floridalaisesta joukkueesta yhden ennakkosuosikeista tulevalle kaudelle. Entuudestaan Bradyn ansioluettelosta löytyy seitsemän Super Bowl -mestaruutta, joista viidessä hänet on valittu ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Brady on myös erinomainen golfari, joka pelaa kahdeksan tasoituksella. Tällä viikolla Brady osallistuu Las Vegasissa pelattavaan The Match -otteluun, jossa Brady ja Aaron Rodgers kohtaavat Josh Allenin ja Patrick Mahomesin jenkkifutarien jäsenten välisessä, joka televisioidaan suorana.

Suomessa ottelun näyttävät Discovery+-palvelu ja Eurosport 2 -kanava torstain ja perjantain välisenä yönä.

Viime viikolla Brady otti henkisen yliotteen haasteotteluun tällä lyönnillä, joka tallentui uskomattomalla tavalla: drone lentää pallon takana, kun pallo uppoaa reikään. Ajoitus on oikea paitsi Bradyllä svingissä myös kuvaajalla lennokkinsa kanssa.

Kyseessä ei ollut virallinen hole-in-one, sillä kuvauksia varten tiiauspaikat sijaitsivat keskellä väylää, eikä varsinaisilla tiiauspaikalla.

Mutta yhtä kaikki, kyseessä on häikäisevä suoritus. Kuten Brady itse lyöntiä kommentoi: ”Tästä syystä jokainen lyönti kannattaa videoita.”

Etsi luettavaa