Hyppää sisältöön

Katri Bakker takaa-ajettavana Erkko Trophyssa – amatöörit kisaavat paikoista MM-kisoihin

Isä-tytär yhteistyö toimii Bakkerin perheessä mainiosti myös kilpailuissa. KUVA: Juha Hakulinen

Naisten kilpailua johtava Katri Bakker (-3) tehtaili Talissa torstaina peräti kahdeksan birdieä, mutta myös viisi bogia. Miesten kisassa alle parin pelanneita oli kuusi, kärkipaikalta Erkko Trophyn keskimmäiselle kierrokselle lähtevät Jesse Saareks (-3) ja Aapo Mattsson (-3).

Katri Bakker oli Talissa torstaina ainoa naispelaaajista joka alitti parin tuloksellaan (-3).

Ensimmäiset 13 reikää olivat varsinaista vuoristorataa. Seitsemän birdieä viisi bogia, vain yksi par.

Bakker johtaa kilpailua kolmen lyönnin erolla Ada Huhtalaan sekä Italian Alessia Nobiloon ja Espanjan Casilda Allendesalazariin.

”Tänään oli hyviä lähestymisiä ja hyviä putteja, niillä yleensä saa paljon birdiejä”, Bakker valotti onnistumisiaan

Caddiena hänellä oma isä Kari Bakker, joka on Katrin lisäksi valmentanut menestykseen myös aktiiviuransa jo lopettaneet Krista ja Teemu Bakkerin.

”Minulla ja Karilla on toiminut tuo caddie-yhteistyö tosi hyvin. Siitä on paljon apua. Ja jos en itse ole varma puttilinjasta, pyydän sieltä vielä varmistusta.”

Talin kenttä on saatu kilpailuun aivan loistavaan kuntoon.

”Tykkään aina lähteä pelaamaan tätä kisaa. Kenttä on aina tosi hyvässä kunnossa”, viime viikolla Paltamossa pelatussa Finnish Tour -kilpailussa ykköseksi pelannut Bakker kiitteli.

MM-valinnat loppusuoralla

Syksyllä Abu Dhabissa pelattaviin MM-kisoihin lähtee miesten ja naisten joukkuekisaan kolme pelaajaa.

Katri Bakker on vahva ehdokas joukkueeseen, siitäkin huolimatta, että EM-kisat joukkue- ja henkilökohtaisissa kisoissa sujuivat reilusti alle odotusten.

Erkko Trophy on viimeisiä näyttöpaikkoja.

EM-kisoissa parhaita näyttöjä antaneet Henni Mustonen sekä Emilia Väistö haastavat karsinnan loppusuoralla ennen kauden alkua vahvoina pidetyt kandidaatit, USA:ssa opiskelunsa päättäneet, kauden jälkeen ammattilaiseksi siirtyvät Anna Backmanin ja Krista Junkkarin.

Edellisvuoden voittaja Mustonen (+1) käänsi heikon kierroksen kohtuulliseksi tehtyään viidelle viimeiselle kolme birdieä. Backman (+1) jakaa hänen kanssaan viidettä sijaa, Väistön tulos oli +5.

Kotimaisen kauden ja EM-kisat vaisusti pelannut Junkkari ei ole mukana, hän suuntaa loppukesäksi ja syksyksi USA·han.

Kovat viheriöt Jesse Saareksin haasteena

Avauspäivän jälkeen miesten sarjan ykköstilaa jakavat Aulangon Golfklubin Aapo Mattsson ja Koski-Golfin Jesse Saareks. He pelasivat tuloksen 68 (-3).

Saareks on tuttu nimi isompienkin kilpailujen kärkipaikoilla, mutta Mattssonin parhaat saavutukset ovat vielä toistaiseksi tulleet juniorisarjoista. Torstaina hänet siivitti kilpailun kärkeen hyvin sujunut takaysi, jonka hän pelasi kolme alle parin.

”Puttipeli oli tänään vahvaa. Varsinkin viiden metrin sisältä upposi hyvin”, totesi aiemmin ampumahiihtoa harrastanut Mattsson.

”Sää oli alkuun aika brutaali, mutta onneksi se loppui ja pääsi pelaamaan loppukierroksen kuivana”, hän jatkoi.

Jesse Saareks (-3) on kärkimies Talissa, jossa 14 ensimmäistä pelaajaa ovat kolmen lyönnin sisällä. KUVA: JUHA HAKULINEN

Saareksin päivä puolestaan lähti täydellisesti käyntiin, kun hän teki birdiet kahdelle ensimmäiselle reiälle. Sen jälkeen tuli pitkä suvantovaihe, jonka aikana birdiet jäivät tekemättä.

”Vähän ehkä ylipelasin kenttää. Nuo kovat griinit menivät vähän pään sisään. Mutta olin kärsivällinen ja vältin virheet, niin kyllä siitä ihan hyvä tuli”, viiden birdien ja kahden bogin päivän pelannut Saareks sanoi.

Miesten MM-joukkueen kaksi ensimmäistä paikkaa ovat käytännössä lähes lukittuja Erkko Trophya kotikentällään pelaavalle Markus Luomalle (-1) sekä Elias Haavistolle (par).

”Kaksi pelaajaa on vahvoilla, mutta nimeämiset tapahtuvat vasta elokuun lopulla. Ehdokkaita on Luoman ja Haaviston lisäksi muutama”, määritteli joukkueen valmentaja Petteri Nykky torstaina.

Edellisvuoden kisoissa Suomi saavutti varsin yllättäen kymmenennen sijan.

Kuuma virolaispelaajaa haastaa suomalaiset

Miesten sarjassa kolmatta sijaa jakavat Max Aalto (-2)  ja Viron Richard Teder (-2), joka on tasoituksensa (+5,2) sekä amatöörien maailmanlistan (180.) perusteella kisan kuumin pelaaja.

Teder sijoittui The Amateur Championshipissa viidenneksi, henkilökohtaisissa EM-kisoissa seitsemänneksi. Erkko Trophyssa hän pelaa ensimmäistä kertaa.

Tederin caddienä toimii Daniel Silva, joka on ollut aiemmin samassa pestissä Sanna Nuutisen ja Kim Koivun menestysvuosina.

Kilpailu jatkuu perjantaina kello 7.30.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa