Hyppää sisältöön

Katastrofin aineksia – kolmen suomalaismiehen yhteistulos +18 sunnuntaina

Roope Kakolla ei ollut sunnuntaina aihetta juhlaan.

Kolme suomalaista selvitti tiensä viikonlopun kierroksille European Tourilla ja Challenge Tourilla. Roope Kakko, Kim Koivu ja Tapio Pulkkanen pelasivat kierroksensa tänään yhteensä 18 yli parin.

Tapio Pulkkanen ja Kim Koivu European Tourilla sekä Roope Kakko Challenge Tourilla pelasivat tänään tärkeistä ranking-pisteistä. Valitettavasti homma meni koko kolmikolla pahemman kerran vihkoon.

Pahiten epäonnistui Kakko, joka pelasi Itävallassa tuloksen 80 eli kymmenen yli parin. Hän putosi tuloksissa viimeiselle sijalle cutin selvittäneistä pelaajista tuloksella viisi yli parin. Kakon romahdus oli melkoinen, sillä aiemmat kolme kierrosta hän selvitti kuutosella alkavalla tuloksella (69-69-67-70).

Ennen päätöspäivää Kakko jakoi vielä 30. sijaa, mutta kaikki lähti menemään mönkään jo alusta, kun Kakko teki kaksi perättäistä bogia rei’ille kaksi ja kolme. Toisen niistä hän kuittasi neljännen reiän birdiellä, mutta viidennen reiän tripla ja seitsemännen reiän tupla olivat viimeistään liikaa. Kun Kakko teki tuplan ja triplan myös takaysille, ei espoolaisella ollut aihetta juhlaan.

Kakko oli ainoa suomalainen, joka läpäisi cutin kisassa. Yrittäjiä oli hänen lisäkseen viisi.

Huonosti sujui peli myös Kim Koivulla, joka valitsi tänään European Tourin kisan haastajatason kilpailun sijaan. Koivun tulos tuulisessa säässä oli 76, mikä pudotti hänet jaetulle 64. sijalle.  Koivun yhteistulos oli +3 (72-70-73-76).

Tapio Pulkkanen taas huomasi, että tuplien tekeminen ei kannata. Hänen korttiinsa merkittiin tänään kolme tuplaa ja kaksi bogia, joten vaikka birdieitä tulikin yhteensä neljä, tulos painui pitkälti plussan puolelle.

Pulkkasen kunniaksi on sanottava, että hän teki kaikkensa kierroksen loppuun saakka ja onnistui taikomaan melkoisen loppukirin pelattuaan viisi viimeistä reikää kolme alle parin. Kirin ansiosta Pulkkasen sijoitus kohenee noin 15 pykälää.

Hyvin kauden aloittanut Pulkkanen on European Tourin rankingissa sijalla 148, joten loppukaudella hänen pitää nostaa tasoaan, jotta paikka kiertueella varmistuisi myös ensi kaudeksi.

Tulospalvelu

European Tourin kilpailut näyttää suorana lähetyksensä Viasat ja Viaplay

 

 

Etsi luettavaa