Hyppää sisältöön

Katalonian kultarannikolla kulinaristit ja pelurit hemmotellaan piloille

Kulinaristia hemmotellaan Cambrilsin Michelin tähden ravintolassa

Costa Dauradan Cambrilsissa, katalaanikeittiön pääkaupungissa ravintolatarjonta on hengästyttävän laaja. Kaupungin majoitusvaihtoehdoista löytyy vaihtoehtoja sekä lyhyelle golfmatkalle että pitkälle long stay -matkaajallekin.

Kävimme tutustumassa Costa Dauradan golfkohteeseen ja ihastuimme rantakaupunki Cambrilsiin. Alueen kiinnostus suomalaisgolfareiden keskuudessa on nousussa, sillä loistavat lentoyhteydet Barcelonaan ympäri vuoden yhdistyvät hinta-laatusuhteeltaan erinomaisiin majoitus- ja pelipaketteihin.

Olet sitten matkalla muutaman päivän tai vaikka kuukauden, tarjolla on järkevän hintaisia paketteja hotellipaketeista omiin asuntoihin. Ravintoloissa löytyy kaikille kaikkea. Kaupungin kaksi yhden Michelin-tähden ravintolaa ovat vaativimmallekin hieno elämys, mutta lukuisat pienemmät paikalliset ravintolat kätkevät listoilleen hämmästyttävän hyvää ruokaa. 

Majoitusta moneen makuun

Suomalaisille golfturisteille on tarjolla loistava kattaus majoitustarjontaa Costa Dauradalla. Pitkään paikalla viihtyville Long Stay -matkaajille Cambrilsin pikkukaupunki tarjoaa Katalonian ruokapääkaupunkina upean elämyksen vanhankaupungin tunnelmallisessa tunnelmassa. Costa Dauradan golfturistitoimiston kautta on tarjolla erittäin hyviä paketteja majoitukseen ja golfiin.

Hotelli Monican sisäpiha on golfkierroksen jälkeen rauhoittava kokemus

Hotelli Monican sisäpiha on golfkierroksen jälkeen rauhoittava kokemus

Lyhyemmille matkoille tarjolla on myös hotellimajoitusta. Monica-hotelli aivan Cambrilsin keskustassa on sijainniltaan täydellinen. Kortteli hiekkarannasta ja vanhankaupungin baareista ja ravintoloista antaa matkaajalle monenlaisia mahdollisuuksia golfin lisäksi.

Trypp hotellin altaalla viihtyy golfmatkalla koko perhe

Trypp hotellin altaalla viihtyy golfmatkalla koko perhe

Trypp-hotelli toimii pääosin liikematkaajien tarpeisiin, mutta tarjoaa myös golfaaville matkaajille hyvät puitteet. Kattava aamupala, hyvä kuntosali ja hieno ulkouima-allas sekä aulabaari ovat mukava lisä isommallekin golfporukalle. Osasta hotellin huoneista on hienot merinäkymät. Huoneissa on terassit ja ovat tilavia.

Estival Parkin spassa viihtyy pidempäänkin

Estival Parkin spassa viihtyy pidempäänkin

Saloun puolella sijaitseva Estival Park -hotelli sijaitsee Lumine Lakes -kentän naapurissa. Hotellista löydät myös loistavan span, joka on suosittu myös kaupungin muiden asukkaiden keskuudessa. Hotellissa on loistava aamupala, baari ja varsin suosittu yökerho.

Gran Palasin loft-huoneistoihin majoittuu jopa neljä golfmatkaajaa

Gran Palasin loft-huoneistoihin majoittuu jopa neljä golfmatkaajaa

Alueen hienoin hotelli, Gran Palais, on viiden tähden elämys. Tilavat huoneet terasseineen kelpaavat vaativampaankin makuun. Tarjolla on myös 2-4 hengelle soveltuvat loftimaiset kaksikerroksiset huoneistot, joissa on tilavat terassit. Rannalla sijaitsevassa hotellissa on myös maailmanluokan spa. Tarjolla on myös kattavasti erilaisia hoitoja hieronnoista manikyyriin. Mikäli kierroksen jälkeen et jaksa lähteä tutustumaan La Pinedan ravintolatarjontaan, hotellin ravintoloista löydät makoisaa ruokaa.

Katalaani keittiö ja viinit

Rincón de Diego on kantanut yhtä Mchelinin tähteä jo vuodesta 2005

Rincón de Diego on kantanut yhtä Mchelinin tähteä jo vuodesta 2005

Golfin lisäksi Costa Daurada tarjoaa todellisen kulinaristisen helmen, nimittäin katalonian maailmankuulun keittiön. Varsinkin Katalonian ruokapääkaupungin Cambrilsin lukemattomat ravintolat ovat todellinen paratiisi foodielle. Pikkukaupungin viinibaareissa pääset myös tutustumaan alueen upeaan viinitarjontaan.

GoGolfin tiimi kävi kävi tutustumassa Cambrilsin noin 150 ravintolasta muutamaan yhden tähden Michelinistä aina mutkattomaan kulmakuppilaan. Voiton kaikista vei La Cua Curta. Kotoisa katalaani sisustus, poika tarjoilemassa ja äiti keittiössä. Kohtuullinen hinnoittelu, loistavat paikalliset viinit ja tajunnanräjäyttävät pihvit saivat meidä haltioihinsa. Jos eksyt tänne, kokeile myös juustofondueta!

La Cua Curtassa lihaa tarjolla

La Cua Curtassa lihaa tarjolla

Yhden Michelin tähden omaava Rincon de Diego kelpaa vaativimmallekin foodielle. Vuodesta 2005 Michelin tähden pitänyt ravintola on omistaja-kokkinsa Diego Camposin kotipesä. Avantagarde-ateriat yllättävät niin mauillaan kuin esillepanollaan.

Nostamme Cambrilsista vielä yhden loistavan löydön, baarin nimeltä Taller 9. Tämän ravintolan omistajana toimii Estival Park -hotellin johtaja Albert ja hänen vaimonsa. Gin-faniksi tunnustautuva Albert tarjoilee mitä mielenkiintoisimpia variaatioita gin toniceista. Paikallisia ginejä suosiva Albert kyseli myös kovasti suomalaisen Napue-ginin perään.

Taller 9 ja loistavat Gin Tonicit

Taller 9 ja loistavat Gin Tonicit

Juhlimista etsivälle Salou ja La Pineda tarjoavat parhaimman kattauksen. Brittiläisten suosimasta Salousta löydät upean kattauksen yökerhoja ja baareja kovempaankin juhlimiseen. Beach clubeilta löydät rantabaarien parhaa juhlat maailman huipulta. Aivan Luminen kentän vierestä löydät myös legendaarisen Pacha-klubin, jossa voi juhlia aamuun asti.

Huvipuisto Portaventura, vesipuisto ja Ferrari Land

Ferrari landissa viihtyy jokainen vauvasta vaariin

Ferrari landissa viihtyy jokainen vauvasta vaariin

Saloussa sijaitseva Portaventura on Espanjan suurimpia teemapuistoja. Huvipuisto on erityisesti lasten mieleen. Suurin vetonaula puistossa on Euroopan korkein vuoristorata.

Puisto on jaoteltu maantieteellisiin teema-alueisiin Kiinasta aina Polynesiaan saakka.

Vesipuisto PortAventura Caribe Aquatic Parkissa pääset nauttimaan vesiliukumäistä, biitseistä sekä sisä- ja ulkoaltaista. Alueelta löytyy tarjontaa kaikenikäisille.

Uutuutena huvipuistokeskittymään aukeaa Euroopan ensimmäinen Ferrari Land, jonka 70 000 neliötä täyttävät myös kovan Ferrari-fanin unelmat. Puiston suuri vetonaula on Vertical Accelerator, jossa noustaan pystysuoraan ylös huikealla nopeudella. Pääset kokemaan todellisen formula-elämyksen, kun vaunu kiihtyy 880 metrin matkalla viidessä sekunnissa 180 kilometriin tunnissa.

Etsi luettavaa