Hyppää sisältöön

Katalonia sopii nautiskelijalle

Embordan valtti on vaihtelevuus. Tässä on Links-kentän kuudes reikä.

Kataloniaan matkustavan golfarin kannattaa joko mennä pohjoiseen Costa Bravalle, ajaa vuokra-autolla etelään Costa Dauradalle tai jäädä Barcelonaan.

Katalonian ykkösgolfkohde on Costa Bravalla sijaitseva PGA Golf de Catalunya. Maineikkaassa resortissa on kaksi kenttää, Stadium ja Tour Course. Niistä ensiksi mainittua pidetään maan parhaana.

”PGA Catalunyan kentät antavat enemmän singel-pelaajille, jotka saavat siellä rahoilleen kunnon vastineen”, toimitusjohtaja Markku Nord Golfreseptistä sanoo.

PGA Golf de Catalunyan Stadium-kenttä on hyvien pelaajien mieleen. Kuvassa 17. reikä.

PGA Golf de Catalunyan Stadium-kenttä on hyvien pelaajien mieleen. Kuvassa 17. reikä.

Esimerkiksi Stadium Coursen kanssa Espanjan ykköskentän tittelistä kisaava Valderrama veloittaa vierailijalta satoja euroja, kun green fee Stadium-kentälle maksaa 90 euroa.

Muita Costa Bravan golfresorteja ovat Empordà, Peralada ja La Costa.

Embordàssa on kaksi kivaa 18-reikäistä kenttää. Leppoisa Peralada tunnetaan myös naapurissa sijaitsevata viinitilastaan. La Costan yhteydessä on Platja de Palsin kenttä.

Mikäli energiaa riittää, Nord suosittelee menemään illalliselle johonkin Gironan 400 ravintolasta.

”Kaupunki on kulinarismin kehto ja hinta-laatusuhde ravintoloissa on erinomainen. Asukaslukuun suhteutettuna siellä on eniten Michelin-tähden ravintoloita”, Nord sanoo.

Luminen Hills on aito kisakenttä.

Luminen Hills on aito kisakenttä.

Sanna Vihervaara

Costa Daurada sijaitsee noin tunnin Barcelonasta etelään. Se sopii omatoimimatkailijalle, koska golfkenttien yhteydessä ei ole hotellimajoitusta. Matkalaukkuun kannattaa pakata shortsit, sillä ilmasto on selvästi lämpimämpi kuin pari tuntia pohjoisempana Costa Bravalla.

”Costa Dauradassa voi pelata lähes ympäri vuoden, kun taas PGA Catalunya saattaa olla talvella tilapäisesti lumen peitossa”, Nord vertaa.

Majoitustärppinä Nord mainitsee Cambrilissä sijaitsevan perhehotelli Monican, joka järjestää tarvittaessa kuljetukset golfkentille. Niitä löytyy 45 minuutin sisältä puolisen tusinaa. Ainakin 45-reikäinen Lumine ja Bonmontin kentät kannattaa käydä kokemassa, Nord vinkkaa.

Costa Dauradalla pariskunnan kannattaa vuokrata auto, mutta esimerkiksi kuuden hengen kaveriporukalle tilataksi ei ole poissuljettu vaihtoehto, kun kustannukset jakautuvat monelle.

Moni yhdistää Katalonian golfmatkaan retken Barcelonaan. Mikäli Espanjaan kuuluvan itsehallintoalueen pääkaupungissa haluaa viettää enemmän aikaa, voi olla fiksua majoittua ja pelata Real Golf El Pratissa.

El Pratin kentät on suunnitellut Greg Norman. Niiden korkeasta tasosta kertoo paljon se, että toissa vuonna se isännöi Euroopan Touriin kuuluvaa Spanish Openia.

“El Pratin etuna on se, että sieltä voi lähteä vaikka joka päivä Barcelonaan illalliselle, sillä matka kestää vain puoli tuntia”, Nord sanoo.

3 x viini

Miguel Torres

Torresin viini-imperiumin juuret ovat Kataloniassa. Katalonian-matkalla kannattaa harkita retkeä Torresin viinitilalle, joka sijaitsee Barcelonan ja Tarragonan puolivälissä.

Perelada

Pereladan viinit ovat tuttuja Alkosta. Viinitila sijaitsee Peraladan golfresortin naapurissa. Golfhotellin erikoisuutena on viinikylpylä, jonka hoidoissa käytetään viinejä.

Cava

Barcelona on Cavan pääkaupunki. Kaupunkia kierrellessä kannattaa pysähtyä tapaksille ja nauttia palan painikkeeksi lasillinen kuohuvaa.
 

Etsi luettavaa