Hyppää sisältöön

Kasvun hitaus turhauttaa Etelä-Suomen kenttämestareita

Nordcenterin Fream-kenttä isännöi alkavan kauden FT:n avauskilpailua.

Sitkeä ja hankala talvi on ollut riesana kentänhoitajille. GoGolf soitti neljän eleläsuomalaisen golfkentän kenttämestarille ja otti selvää, miten kylmä saa on otettu heillä vastaan.

Raaseporissa sijaitseva Nordcenter tunnetaan siitä, että kentät ovat jo aikaisin keväällä hyvässä kunnossa. Mikä tilanne on nyt, kenttämestari Staffan Lundmark?

”Kasvu on ollut turhauttavan hidasta. Lumentulon takia on hieman jouduttu töitä keskeyttämäänkin. Mutta olemme onneksi silti saaneet tehtyä parannuksia muun muassa kentän kastelujärjestelmään”, Lundmark kertoo.


”Säiden ehdoilla tässä luonnollisesti mennään.”

– Staffan Lundmark, Nordcenter


Kumpuilevana ja haastavana kenttänä tunnettu Fream avattiin viikko sitten kesägriinein, Benz avataan vielä tällä viikolla.

”Säiden ehdoilla tässä luonnollisesti mennään”, Lundmark lisää

Nordcenter isännöi ensi viikolla Finnish Tourin avauskilpailua. Kentän keväinen kunto saa Lundmarkin hieman mietteliääksi.

”Kyllähän tässä kiire tulee, sitä ei käy kiistäminen. Seurataan kuitenkin tilannetta ja toivotaan, että säät lämpenisi. Etelärinteiden vihertäminen on onneksi tuonut toivoa.”

Kytäjän Northwest aukesi tänään

Suomen kärkikenttiin kuuluva Kytäjä Golf painii samojen asioiden äärellä kuin Nordcenter. Kenttämestari Kai Kurikka valotti Hyvinkäällä sijaitsevan kentän tilannetta tarkemmin.

”Yöpakkaset eivät missään nimessä ole olleet toivottuja kentällemme, varsinkin kun lukemat ovat olleet 4-10 pakkasasteen välimaastossa. Hoitotoimenpiteet ovat jääneet niukoiksi nurmipinnan ollessa jäässä, toki päivällä lämpötilat ovat sitten kohonneet.” 

Kytäjän kentistä North West on aukesi tänään, säävarauksella luonnollisesti. Ensimmäinen lähtö oli yhdentoista maissa.

”South Eastin kohdalla menee vielä yhdestä kahteen viikkoa”, Kurikka paljastaa

”Muutamilla griineillä on vielä vaurioita, mutta muuten kunto on ihan kohtalainen”, Kurikka lisää

Porkkala olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa

Kirkkonummella sijaitseva Peuramaa on ollut auki jo jonkun aikaa. Kenttämestarina Janne Hellström kertoi nurmen kasvun olevan hidasta myös heillä.

”Jäinen maapohja alkuvuodesta hidastutti kentänhoitoa merkittävästi, mutta kevättä kohti töitä on tehty kentällä hurjasti”, Hellström sanoo

”Porkkalan saimme onneksi jo hyvissä ajoin avattua, mutta Vanha Peura on valitettavasti jonkun verran kärsinyt talvesta enemmän”, Hellström paljastaa

Porkkala onkin useampana vuonna kuulunut Suomessa aivan niihin kärkikenttiin, jotka ovat päässeet avaamaan ovensa aikaisin. Kentän kunto on tilanteisiin nähden varsin hyvä.

”Kyllä tässä tilanteet huomioon ottaen voi olla Porkkalan kuntoon tyytyväinen. Vanhan Peuran kunnon heikkouden syynä on vanha maapohja, mutta kyllä sekin tässä perässä tulee, jahka saadaan vähän lämpötiloja nousemaan”, Hellström kertoo luottavaisena.

Kullo Golfissakin sulateltu jäitä

Kullo Golfin kenttämestarina työskentelevä Kim Wahlroos kertoi, että viime kuukaudet ovat olleet pitkälti tilanteen seuraamista.

”Säiden ehdoilla tässä ollaan menty. Ei ole ollut väliä, onko päivänä ollut sunnuntai vai torstai. Kentän hoitoa on joutunut tehdä silloin, kun kelit ovat sallineet. Jäätä on saanut tässä aika paljon sulatella”, Wahlroos paljastaa

Viheröiden nykykunto tuo toivoa alkavaan kauteen. Se on hyvä, sillä seura isännöin tänä viikonloppuna Finnair Junior Tourin avauskilpailua.


”Hyvä tästä tulee.”

Kim Wahlroos, Kullo Golf


”Viheriöt tulevat olemaan vielä erinomaiset. Nyt olemme aloittaneet jyräystoimenpiteet, jotta puitteet FJT:n avaukseen olisivat mahdollisimman hyvät, toki se on tässä vähän painetta aiheuttanutkin”,Wahlroos kertoo luottavaisena.

Vaikka väylät ovat vielä pitkälti ruskeita, on eräs asia tullut Wahlroosille yllätyksenä.

”Yllättävän vähän on väylillä ollut jääpoltetta, olisi voinut kuvitella kaiken tämän talven jälkeen, että tilanne olisi ollut paljon pahempi. Mutta hyvä tästä tulee.”

 

Etsi luettavaa