Hyppää sisältöön

Kasken kausi huipentuu Japanissa – Rohkealla taktiikalla karsintoihin

Janne Kaske rakentaa uraansa Aasiassa.

Janne Kaskella on ensimmäisenä suomalaisena mahdollisuus saada pelioikeus Japan Golf Tourille.

Janne Kaske aloittaa huomenna Japan Golf Tourin kuusipäiväiset karsinnat, josta 20–30 pelaajaa saa täyden kortin kortin maailman kolmanneksi rahakkaimmalle golfkiertueelle.

”Tarkkaa määrää ei ole missään ilmoitettu, mutta noin olen kuullut”, Kaske viestitti.

Karsintojen läpäiseminen olisi hieno huipennus kauteen. Hänellä on jo plakkarissa osallistumisoikeus Asian Tourille, minkä hän ansaitsi Asian Development Tourin toiseksi viimeisessä kisassa.

Pelaajia mukana lähes 200

Helppoa karsintojen läpäiseminen ei kuitenkaan tule olemaan, sillä karsintojen neljänteen vaiheeseen on päässyt mukaan lähes 200 osanottajaa.

Pelaajien määrä putoaa noin 90:een neljän kierroksen jälkeen, jonka jälkeen pelataan vielä kaksi kierrosta. Kasken minimitavoite on päästä läpi cutista.

”Lähden pelaamaan rohkealla taktiikalla. Kaikki cutista päässeet saavat saman kategorian ja ainakin muutaman kisan pääkiertueella”, Kaske kertoi.

Cutin läpäisseet saavat myös osallistumisoikeuden Japanin haastajakiertueelle. 

”Haastajakiertue täällä kiinnostaa myös, jos en saa paikkaa pääkiertueelle. Mitä korkeammalle sijoitun, sitä paremmat saumat minulla on päästä pääkiertueen kisoihin ja sieltä voi sitten re-rankingien kautta parantaa asemaansa”, hän selventää.

Kylmä sää vaatii totuttelua

Kaske valmistautui kisaan kotonaan Bangkokissa. Finaalikarsinta pidetään Ibarakissa, jonne tekee matkaa Tokiosta reilun tunnin. Kisa pelataan Central Golf Clubilla.

Sää Japanissa on selvästi koleampi kuin Thaimaassa ja muissa maissa, joissa Kaske on tottunut viime vuosina pelaamaan. Se on vaatinut hieman totuttelua.

”Svingi tuntuu kohmeilla käsillä ja paksummissa vaatteissa erilaiselta. Sain siihen kolmosvaiheessa vähän tuntumaa enemmän ja koitin viime viikolla miettiä, miten lyönti olis parhaiten toistettavissa sellaisissa olosuhteissa”, Kaske kertoi.

Kylmä sää vaikuttaa luonnollisesti myös lyöntipituuksiin.

”Kaikki osa-alueet tuntuvat olevan hallussa, lähinnä täytyy keskittyä rautojen mittoihin, kun pallo ei lennä täällä kuten Kaakkois-Aasiassa”, hän sanoi.

Kaske luonnehtii kisakenttiä, Central Golf Clubin West ja East Coursea, tyypillisiksi metsäkentiksi, joissa puut reunustavat väyliä.

”Kentät eivät ole mitään superkapeita, mutta melkein jokaisella väylällä on out kummallakin puolella, joten pallo pitää pysyä edes joten kuten hallussa. Varma draivaaminen ja hyvä puttipeli nopeilla ja kaltevilla greeneillä ovat pääosissa”, Kaske sanoo.

 

Etsi luettavaa