Hyppää sisältöön

Kaske epäonnistui karsintafinaalin avauskierroksella Japanissa: ”Tarvitsen vain yhden hyvän rundin, niin olen takaisin peleissä”

Janne Kaske pelaa huomenna uransa ensimmäisestä Asian Tourin voitosta.

Janne Kaskella riittää kirittävää Japan Golf Tourin finaalikarsinnassa. Onneksi siihen on vielä aikaa, sillä kilpailu kestää yhteensä kuusi kierrosta.

Janne Kasken peli ei kulkenut Japan Golf Tourin karsintojen ensimmäisellä kierroksella. Porvoosta maailmalle lähtenyt Kaske pelasi rundinsa 75 lyönnillä (38-37), mikä riittää 191 pelaajan joukossa vasta sijaan 153.

Peli ei ole kuitenkaan vielä menetetty, sillä karsintafinaalissa pelataan yhteensä kuusi kierrosta ja cut-raja tulee vasta neljän kierroksen jälkeen.

Suomalaisella on siis vielä kolme kierrosta aikaa hilata itsensä 90 parhaan joukkoon, sillä niin monta pääsee mukaan kahdelle viimeiselle kierrokselle. Hyvän kortin Japan Tourille saa puolestaan 20–30 parasta pelaajaa. 

Cut-rajaan Kaskelle on matkaa neljä lyöntiä, ja 20. sijaa jaetaan avauskierroksen jälkeen tuloksella -3.

Heikko tulos torstaina oli suuri pettymys Kaskelle, joka lähti kisaan kovin odotuksin. Loppukausi on sujunut hänellä duurissa, ja hän sanoi kisan valmistautumisen sujuneen häneltä hyvin.

Kaske sai kisaan heikon alun, sillä heti ykkösreiälle tuli tupla, kun hän löi griinibunkkerista kylkiosuman ja korttiin merkittiin tuplabogi.

”Olin kolmen reiän jälkeen kolme yli”, Kaske harmitteli.

Lyöntipeli Kaskella kuitenkin kulki erinomaisesti, vaikka sää oli haastava. Lähipelin kanssa olikin sitten enemmän ongelmia.

”Löin tuulisessa kelissä 15 griiniosumaa, mutta missatuista greeneistä tuli tupla ja kaksi bogia. Vain yksi birkku koko päivänä menee huonon greenien lukemisen ja tehottoman par 5 -skooramisen piikkiin. Huomenna pitäisi saada parempi alku ja putteja sisään!”

Kun putti osuu kohdalleen, Kaskella on kyky pelata todella matalia tuloksia. Mies tiedostaa tämän itsekin, eikä ole vaipunut missään nimessä epätoivoon nousevan auringon massa.

”Tarvitsen vain yhden hyvän rundin, ja sitten ollaan taas takaisin peleissä”, hän päätti.

Kilpailun kärjessä pelaa Pittayarat Panuphol, joka on Asian Tourin rankingin kärkimies. Thaimaalainen pelasi tänään huipputuloksen 65 (-7).

Etsi luettavaa