Hyppää sisältöön

Käsittämätön kasi par 3:lla: Højgaardin ylivoimainen johto suli yhdellä reiällä

Rasmus Højgaard oli vaikeuksissa kolmannen kierroksen alussa. KUVA: GETTY IMAGES

Rasmus Højgaardin kuuden lyönnin johto suli heti alussa, kun juutti löi kolme palloa veteen lyhyellä par 3 -reiällä.

Rasmus Højgaard johti kahden kierroksen jälkeen DP World Tourin French Openia kuudella lyönnillä. Kun tanskalainen oli pelannut kolmatta kierrosta kaksi reikää hän oli käytännössä lahjoittanut johtonsa pois.

Syynä oli lyhyelle par 3 -reiälle tehty lumiukko eli kahdeksan lyöntiä. Miten tulos oikein syntyi?

Le Golf Nationalin toinen reikä pelattiin tänään noin 110 metriä pitkänä. Reikä on lyhyt, mutta koko matkan vasemmalla iso vesieste.

Se tuli Højgaardille tutuksi, sillä hän löi pallon veteen peräti kolme kertaa ja vasta seitsemäs lyönti tiiltä jäi kuivalle maalle.

Tuo lyönti päätyi noin neljään metriin, josta nuori tanskalainen upotti pallon sisään.

Helppo kasi eli nelospallon birdie siis…

Kun Højgaard teki seuraavalle reiälle (par 5) bogin, sai kilpailu kokonaan uuden twistin. Vielä kilpailun puolivälissä näytti siltä, että 21-vuotas on marssimassa helppoon voittoon, sillä hän oli tuloksessa -15 todella todella vaikealla kentällä, joka isännöi Ryder Cupia vuonna 2018.

Højgaard säilytti lopulta johtonsa, mutta vain lyönnin turvin. Hän päätyi kolmen kierroksen jälkeen tulokseen -12 (62-65-74) ja johtaa kilpailua lyönnillä ennen päätöspäivää. Kakkosena on Etelä-Afrikan Georg Coetzee tuloksella -11 (68-66-68)

Tällä hetkellä Højgaard on pelannut 13 reikää ja saanut hieman paikattua kakkosreiän mokailujaan. Hän on kolmatta kierrosta ”enää” neljä yli parin ja kokonaistilanteessa -11.

Pieters kummallinen sääntöepisodi

Kolmen kierroksen jälkeen kolmatta sijaa Ranskan Peter Barjonin kanssa jakaa Thomas Pieters tuloksella -10. Belgialainen pelasi lauantaina hienosti, sillä käytti kierrokseen 66 (-5) lyöntiä.

Eilen Pietersillä oli omat kommelluksensa, kun hän yritti keskeyttää puttinsa kesken kaiken kuultuaan yleisön joukosta lapsen yskäisevän taaksevientinsä aikana.

Lapa ei kuitenkaan totellut aivoja tarpeeksi nopeasti ja mies osui palloon, joka liikahti metrin verran.

Pieters kutsui paikalle tuomarin, joka sanoi, että pelaaja saisi uusia lyönnin rangaistuksetta, mutta tuomari halusi kuulla vielä toisen mielipiteen kollegaltaan. Kun toinenkin tuomari oli samaa mieltä, jatkoi belgialainen peliä ilman rangaistusta alkuperäiseltä paikalta.

Myöhemmin kävi ilmi, että tuomarit olivat tulkinneet sääntöjä väärin. Mutta koska tuomarointi oli jo tehty ja tuloskortti allekirjoitettu, ei tuomiota voitu enää muuttaa ja Pieters säästi onnekkaasti lyönnin.

Välimäki nousi Pulkkasen ohi

Suomalaisista cutin selvittivät Sami Välimäki ja Tapio Pulkkanen, joka oli avauspäivän jälkeen neljäntenä.

Kolmen kierroksen jälkeen Välimäki on noussut suomalaisten välisessä johtoon. Hän on tuloksessa -1 (70-72-70) ja jakaa 37:tä sijaa.

Sen sijaan Pulkkasella on ollut avauspäivän jälkeen vaikeaa. Hän jakaa 60:ta sijaa tuloksella +1 (66-73-75).

Kilpailu päättyy huomenna.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa