Hyppää sisältöön

Karsintafinaali käynnistyy huomenna Luminessa – Oliver Lindell ainoa suomalainen kisassa

Oliver Lindell teki kahden ensimmäisen kierroksen aikana 13 birkkua

Oliver Lindell pelaa kovin panoksin lauantaina käynnistyvässä European Tourin karsintafinaalissa.

Virvik Golfin Oliver Lindell on ainoana suomalaisena mukana lauantaina käynnistyvässä European Tourin finaalikarsinnassa. Kisa pelataan Espanjan Costa Dauradalla, Luminen kentillä.

Kilpailusta saa pelioikeuden kiertueelle 25 parasta pelaajaa samassa tuloksessa olevat. Kilpailun cut on vasta neljän kierroksen jälkeen, jolloin 70 parasta pelaajaa ja samassa tuloksessa olevat selviytyvät kahdelle viimeiselle kierrokselle.

Karsintafinaalissa pelataan näin muista golfkilpailuista poiketen kuusi kierrosta, joten jyvien pitäisi todellakin erottua akanoista.

Oliver pelaa huomenna Luminen Lakes-kentän, ja hän starttaa kierrokselleen klo 11.15 Suomen aikaa ykköstiiltä. Sunnuntaina porvoolainen pelaa Hills-kentän. 

Lindellin pelikaverit avauskierroksilla ovat Ivan Cantero Gutierrez ja norjalainen amatööri Kristoffer Reitan. Kyseessä on todellinen nuorisoketju, sillä Gutierrez on 22-vuotiaana ryhmän nestori. Reitan on 20-vuotias aivan kuten Lindellkin.

Menestyminen karsintafinaalissa on elintärkeää Lindellille, sillä hänellä ei ole ensi kaudeksi pelioikeutta Challenge Tourille. Minitavoite karsintafinaalissa onkin pääsy jatkokierroksille, joka varmistaisi nuorukaiselle paikan haastajakiertueella.

Viime vuonna Lindell sijoittui karsintafinaalissa 56:nneksi. Kisa pelattiin silloinkin Luminen kentillä.

Etsi luettavaa