Hyppää sisältöön

Karsinta Ryder Cupiin alkaa: Nähdäänkö Euroopan joukkueessa norjalainen superkaksikko?

Karsinta vuoden päästä pelattavaan Ryder Cupiin alkaa Wentworthista

Ryder Cupin karsinta käynnistyy torstaina alkavasta BMW PGA Championshipissa. Mukana on suuri joukku eurooppalaisia pelaajia, jotka haaveilevat paikasta 12 henkiseen joukkueeseen. Myös norjalaispelaaja Viktor Hovland, jonka paikkaa tulevaan joukkueeseen ei voisi pitää edes yllättävänä.

Wentworthissa käynnistyvä BMW PGA Championship käynnistää myös Euroopan joukkueen osalta karsinnan kohti Ryder Cupia Whistling Straitsin kentälle. Tuleva Euroopan joukkue puolustaa voittoa Pariisin vuodentakaisesta Ryder Cupista ja moni nimi joukkueessa tulee varmasti vaihtumaan. 

Tuleeko Euroopan joukkueeseen mahtumaan nuoria tulokkaita, vai luottaako kapteeni Padraig Harrington kokemukseen kuten teki hänen edeltäjänsä Thomas Björn. Tanskalainen lähetti kutsut Henrik Stensonille, Ian Poulterille, Sergio Garcialle ja Paul Caseylle. Se oli erittäin voittava strategia. 

Euroopan joukkueen karsinta koostuu niin sanotuista World Pointseista ja European Pointseista. Käytännössä mitataan World Rankingille kerrytettyjä pisteitä ja European Tourilta saatavia pisteitä. European Tourin pisteiden perusteella valitaan neljä pelaajaa ja maailmanlistan pisteiden perusteella viisi pelaajaa. Käytännössä tämä vapauttaa yhden paikan PGA Tourin puolella pääsääntöisesti pelaaville. 

Harringtonin toivomuksesta kapteenin kutsujen määrä vähennettiin neljästä kolmeen. Euroopan joukkueen runko lienee kohtalaisen selvä. Maailmanlistalla jo vuosia top-kympissä majailleet pelaajat tulevat muodostamaan vahvan rungon, jonka jälkeen paikoista kilpailevat kokeneet sotaratsut ja nuoret nousevat pelaajat. 

Varmoja paikkoja voidaan käytännössä laskea olevan 5-6 kappaletta. Yllätys olisi melkoinen jos joukkueesta putoaisi yksikään nimistä: McIlroy, Rose, Rahm, Molinari, Garcia, Fleetwood. Ian Poulter on todennäköinen, samoin kuin Paul Casey – varmaksi kummankaan englantilaisen paikkaa on kuitenkaan vaikea laskea. 

Ruotsalaisten suurin toivo on tietenkin Henrik Stensonissa, mutta ikä ei varsinaisesti palvele Stensonin varman paikan metsästystä. Ruotsalainen on 44,5 vuotias kun Ryder Cupia pelataan seuraavan kerran. Ian Poulterin mittarissa on samaan aikaan pari kuukautta ruotsalaista vanhempi, eikä Paul Casey 43-vuotiaana välttämättä ole enää terävimmillään. 

Mielenkiintoisimmat haastajat tulevaan Ryder Cup -karsintaan tulevat nuorukaisista. Erityisesti Viktor Hovlandista on lupa odottaa kantavaa voimaa ja johtavaa pelaajaa jo tulevaan Ryder Cupiin. Jos kehityskäyrä jatkuu yhtään nykyisen tyylisenä, on norjalainen matkalla joukkueeseen. 

Miten käy Matt Fitzpatrickin, joka on jo kerran päässyt mukaan Ryder Cupiin? Entä Korn Ferry Tourilta vauhdilla PGA Tourille noussut Kristoffer Ventura, joka voisi olla maanmiehensä Hovlandin kanssa todella mielenkiintoinen pari Ryder Cupissa! 

Thomas Pieters loisti vuoden 2016 USA:n Ryder Cupissa ja nyt on löytänyt uutta virettä peliinsä. Miten on hänen maanmiehensä Thomas Detryn laita? Wentworthissa kisan voittava pelaaja tulee saamaan vankan kiinnityksen paikkaan, sillä kisassa on jaossa peräti seitsemän miljoonaa dollaria ja paljon pisteitä! 

Tässä GoGolfin VEIKKAUS joukkueesta. Ylimpänä olevat pelaajat ovat varmimpia ja epävarmuustekijät kasvavat mitä alemmas listaa mennään.

Euroopan joukkue 2020: 

1. Rory McIlroy

2. Justin Rose

3. Jon Rahm

4. Sergio Garcia

5. Francesco Molinari 

6. Tommy Fleetwood

7. Viktor Hovland

8. Matt Wallace

9. Paul Casey

10. Thomas Pieters

11. Shane Lowry

12. Ian Poulter

Etsi luettavaa