Hyppää sisältöön

Karlsson ja Fall Kuljetusrinki Openin kärjessä – Talusén iski unelmalyönnin

Rasmus Karlsson pelasi kauden parhaan tuloksen Finnish Tourilla ja otti kärkipaikan ennen kahta viimeistä kierosta. KUVA: MIKKO SINTONEN


Rasmus Karlsson ja Nicola Fall ovat Finnish Touriin kuuluvan Kuljetusrinki Openin kärkinimet avauspäivän jälkeen. Perjantaina kilpailussa nähtiin myös hole-in-one.

Finnish PGA Golf Tour Presented by Crisp jatkui tänään Vihdin Jokikunnassa, jossa pelataan kiertueen toinen osakilpailu.

Hills by GoGolfin Punaiset-kentällä tulostaso oli selvästi kovempi kuin pari viikkoa sitten Vuosaari Linksillä, sillä kaikkiaan 28 yleisen ja kaksi naisten sarjan pelaajaa alitti parin eli 71 lyöntiä.

Yleisen sarjan kilpailua johtaa 18 reiän jälkeen Rasmus Karlsson tuloksella 65 lyöntiä (-6). Karlssonin takana on tasainen kuuden pelaajan ryhmä.

Amatööri Sakke Siltala ja bogittoman kierroksen pelannut Casper Simberg jakavat toisen sijan yhden lyönnin päässä kärjestä. Lauri Ruuska on hyvissä asemissa neljäntenä tuloksella 67 (-4). Dominic Jones, Aleksi Myllymäki ja Anton Roth päätyivät 68 lyöntiin (-3).

Karlssonilla aineksia parempaankin

Kilpailua johtava Rasmus Karsson aloitti bogeyllä, mutta se jäikin kierroksen ainoaksi. Kun birdiejä tuli yhteensä seitsemän, muodostui tulokseksi 65 lyöntiä.

“Lähdin kymppiväylältä ja otin siihen heti kolmen putin bogin. Seuraavalla löin kahdella päälle ja kolme puttia siihenkin. Sitten peli lämpesi ja sain hyviä onnistumisia. Tänään oli loppujen lopuksi aika leppoisa keli pelata. Ei tuullut yhtään, eikä koko päivän jatkunut sadekaan haitannut”, Karlsson summasi kierroksen.

Päivän suoritukseensa tyytyväinen Karlsson uskoo huippuonnistumisella pystyvänsä pudottamaan vielä pari lyöntiä pois kierrostuloksestaan.

“En tänään hirveästi osunut väylille. En jäänyt missään vaiheessa pulaan, mutta löin raffiin aika paljon. Pitää huomenna käydä rangen kautta, jos vähän tarkemmin pystyisi lyömään ja osuisi väyliin, jotta pääsisi kontrolloimaan peliä paremmin”, sanoi Karlsson, jonka pääkiertue tänä vuonna on Nordic League.

Talusén painoi hole-in-onen

Joell Talusén teki Finnish Tourin kauden ensimmäisen holarin.
Kuva: MIkko SINTONEN

Onnistumisia syntyi myös kärkikymmenikön ulkopuolella, kun Tuusulan Golfklubin Joel Talusén teki perjantaina kilpailu-uransa toisen kisaholarin. 

Ässä syntyi reiällä numero 12, joka oli hänelle päivän kolmas reikä. Mittaa reiällä 168 metriä. Talusén pelasi kierroksen Karlssonin ja Ruuskan kanssa.

“Rennolla rautaseiskalla ihan peruslyönti. Kiva saada onnistuminen näin kovassa seurassa”, Talusén iloitsi.

Talusén pelasi avauspäivän tulokseen 70 (-1), mikä riittää kovatasoisessa kisassa jaettuun 16. sijaan.

Nicola Fall nauttii rennosta kisaamisesta

NIcola Fall on ottanut uuden, aiempaa rennomman tavan suhtautua golfiin .
KUVA: MIKKO SINTONEN

Naisten sarjassa kärkipaikan otti Nicola Fall, joka pelasi tulokseen 69 (-2).

Fall johtaa kisaa yhdellä lyönnillä ennen Camilla Järvelää. Kolmantena on Vuosaaressa pelatun Telia Samsung Openin kakkonen Anastasia Hekkonen, joka kiersi kentän 71 lyönnillä (par)

Fall johtaa kisaa yhdellä lyönnillä ennen Camilla Järvelää. Kolmantena on Vuosaaressa pelatun Telia Samsung Openin kakkonen Anastasia Hekkonen, joka kiersi kentän 71 lyönnillä (par).

Fall kertoi kierroksen jälkeen, että peli sujui odotuksia paremmin.

”Muutama huono lyönti, mutta aika solidisti meni koko kierros. Löin koko päivän juuri sinne, minne olin suunnitellutkin. Bogit tulivat kolmeputtisista, eli griineillä olivat tänään suurimmat haasteet”, Golf Talmaa edustava Fall sanoi.

Floridasta hiljattain kotiutunut Fall oli tyytyväinen kierrokseensa ja totesi pelanneensa rennolla fiiliksellä. Hän valmistui keväällä Nova Southeastern Universitystä.

“Yliopiston jälkeen olen alkanut pelata enemmän golfia omaksi ilokseni. Rakastan kisaamista edelleen ja tykkään edustaa Talmaa, mutta pelaan kisoja ehkä vähän kevyemmillä tavoitteilla kuin aiemmin nuoruudessa”, Fall sanoi.

“Totta kai voitto on aina tavoite, mutta haluan samalla nauttia pelaamisesta ja saada siitä kaiken ilon irti. Sitä mennään onnellisuuden ja rentouden kautta hakemaan”, hän jatkoi.

Pieni sadekaan ei neljä birdietä ja kaksi bogia lyönyttä Fallia haitannut. Sen sijaan hän sanoi nauttineensa tyynestä kelistä, vaikka Floridan lämpöön tottuneella sää tuntui hieman kylmältä.

Kilpailu jatkuu lauantaina ja voittajat selviävät sunnuntain kierroksen jälkeen. Palkintopotissa on 10 000 euroa, josta voittajan osuus on 2 650 euroa. Osakilpailun voittaja palkitaan myös kiertueen yhteistyökumppaneihin kuuluvan Westerback 1897:n toimesta Seikon rannekellolla.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa