Hyppää sisältöön

Kärki karkasi Matilda Castrenilta ja Kiira Riihijärveltä – vain yksi USA:n pelaaja on voittanut LPGA:lla kaudella 2023

Matilda Castren tarvitsee U.S. Women´s Openiin päästäkseen lisänäyttöjä. Founders Cupin toiselle kierrokselle hän starttaa perjantaina klo 19.36. Kuva: Getty Images

Matilda Castren (+1) ja Kiira Riihijärvi (+5) ovat ennen toista kierrosta cut-rajan takana Upper Montclair Country Clubilla, New Jerseyssa pelattavassa LPGA:n kilpailussa.

Korean Sei Young Kim (-6) ja Hae Ran Ryu (-5) muodostavat kärkiparin LPGA:n kevään kisoista arvostetuimpiin kuuluvassa Founerders Cupissa.

Tuloslistan 11:n ensimmäisen pelaajan joukossa on pelaajia seitsemästä eri maasta, USA:n edustajia vain kaksi.

’Kun kauden yhdeksättä kilpailua pelataan, huomiota herätttävää on se, että USA:n pelaajista ykköstilan on aiemmissa onnistunut nappaamaan itselleen vain Lilia Vu, jolla on niitä kaksi.

Vu (+2) ajoi itsensä torstaina varsin hankalaan tilanteeseen, sijaluku on 80:s

Heikko jakso pudotti Castrenia

Matilda Castren (+1) aloitti kierroksensa mainiosti. Hän teki kuuden ensimmäisen reiän aikana kaksi birdieä. Kierroksen keskivaiheilla tuli kuitenkin heikko jakso, kuuteen reikään neljä bogia, par ja birdie.

Kierrostulos 73,+1 jättää Castrenin sijaluvulle 66. Perustilastojen mukaan peli ei ollut vahvimmillaan. Väyläosumia kertyi vain kahdeksan, viheriöosumia 11. Puttien määrä oli 30, molemmilla kerroilla viheriöbunkkeriin jouduttuaan Castren selvisi kahdella lyönnnillä reikään.

Riihijärvellä lohduton päätös kierrokselle

Kiira Riihijärven peli ei auennut kauden viidennen LPGA:n kisan avauskierroksella. Hän aloitti kahdella parilla, teki ulosmenossa lupauksia antaen birdien.

Sisääntulon viimeiset viisi olivat oululaiselle tervanjuontia. Neljän bogin myötä lopputulos oli 77,+5.
Koko alkukauden lähestymistensä kanssa tuskaillut Riihijärvi osui väyliin (6/14) ja viheröihin (9/18) heikolla prosentilla, puttasi 30 kertaa. Molemmilla kerroilla bunkkeriin lähestymisellä jouduttuaan hän tarvitsi kolme lyöntiä reikään päästäkseen.

Riihiijärvi on karsiutunut neljässä pelaamassaan LPGA:n kisassa. Seitsemän viimeistä kierrosta ovat tuottaneet lohduttoman saldon, 25 yli parin. Perjantaina mahdollisuudet nousta jatkoon ovat langanohuet, mutta kokemuksen ja itseluottamuksen palauttamisen kannalta iltapäiväkierros on merkityksellinen.

Castren lähtee kierrokselleen kierrokselleen 19.37, Riihijärvi 21.16

Tulospalvelu

Etsi luettavaa