Hyppää sisältöön

Karkaako Race to Dubain ykköstila ensimmäistä kertaa USA:han – Korhoselta, Pulkkaselta ja Samoojalta vaaditaan isoa onnistumista finaaliin nousemiseksi

Collin Morikawa nousi edellisen kilpailunsa jälkeen maailmanlistalla kakkoseksi. Kuva edellisvuoden ET:n finaalikisasta

Jon Rahm on vakavin uhkaaja USA:n parivaljakolle Collin Morikawa ja Billy Horschel taistelussa Race to Dubain voitosta.

European Tour veti tällä viikolla happea kilpailuista, joita on vielä kolme jäljellä. Torstaina käynnistyvä Portugal Masters ja seuraavan viikon Dubai Championship ovat luonteeltaan lämmittelykisoja. Niissä järjestykset listan kärkipäässä eivät muutu. Suurimmat tykit ja ykkösnimet iskevät sarviaan yhteen vain kerran. 11-14. marraskuuta DP World Tour Championshipissa.

Resort on totutusti Jumeirah Estates, kenttänä sen Earth Course.

Collin Morikawalla ja Billy Horschelilla mahdollisuus tehdä historiaa

Race to Dubain kuninkaana juhlitaan pelaajaa, joka saavuttaa kauden aikana eniten pisteitä ET:lta, lukien mukaan myös majorit ja World Tourin kilpailut. 
Listan ykkönen ja kakkonen ovat USA:n edustajia. Collin Morikawa sai isoimmman pistepottinsa Open Championshipista, Billy Horschel WGC:n reikäpelimestaruudesta, sekä BMW PGA Championshipista.
Kolmantena on RTD:n kertaallen voittanut US Openin voittaja Jon Rahm.

Heidän asemansa on varsin vahva muihin takaa-ajajiin nähden. Taisto jää tämän kolmikon väliseksi, mikäli heistä paras sijoittuu ykköseksi tai yksinään kakkoseksi.

Race to Dubai, ja sen edeltäjänä suurimman osan ET:n elinajasta (1972-) ollut European Tour Money List ei 49:n ensimmäisen vuoden aikana ole koskaan päätynyt USA:n edustajan voittamaksi. Nyt se on hyvin mahdollista, mikäli Morikawa ja Horschel, tai jompikumpi matkustaa Dubaihin kisaamaan ja menestyy

Varmuutta ei toistaiseksi ole Rahminkaan ilmoittautumisesta. Aiemmista voittajista osanottonsa on nettisivustonsa tiedon mukaan varmistanut Rory McIlroy.
DP World Tour Championshipiin otetaan edellisvuodesta poiketen vain 50 pelaajaa tuoreimmalta listalta, joka sulkee varmuudella pois kaksi seuraavaa kisaa väliin jättävän edellisen vuoden voittajan, Lee Westwoodin. 

Suomalaisten mukanaolo edellyttää onnistumista Portugalissa ja Dubain ensimmäisessä kisassa

Mikäli tuo 50:n pelaajan osallistujamäärä pitää, kuten vuonna 2019, eikä poisjääntejä tule muutamaa enempää, tarvitsevat sijoilla 54:s ja 55:s olevat Mikko Korhonen ja Tapio Pulkkanen lisää pisteitä.
Molemmille yksi sijoitus kuuden ensimmäisen joukkoon olisi sinetti finaaliin nousemiseksi.
Mikko Korhosen edellinen voitto on toukokuulta 2019. Hän on edelleen hallitseva Volvo China Openin mestari, josta myös Gary Player laittoi 2,5 vuotta sitten onnittelunsa.

Kalle Samoojalle vastaava vaatisi yhden kakkostilan, tai kaksi sijoitusta kärkiviisikkoon ilman sijojen jakamisia

Edellisvuonna finaalissa viidenneksi kivunnut Sami Välimäki  on jo torstaina käynnistyvässä Portugal Mastersissa pakkovoiton edessä. Tämäkin vaatisi jatkokseen kolmannen sijan yksinään, joten mahdollisuudet ovat olemassa, mutta ne ovat langanohuet. Portugalissa jaeataan reilu kolmannes enemmän pisteitä kuin Dubain ensimmäisessä kilpailussa.

Huomioitavaa on tietty se, että mikäli finaalista jää pois useita pelaajia, etenkin Korhosen ja Pulkkasen mahdollisuus nousta mukaan ilman top-sijoituksiakin paranevat oleellisesti.

Poisjääntejä saattaa tulla etenkin ryhmästä Abraham Ancer, Will Zalatoris ja Viktor Hovland

Kärkikolmikosta jonkun PGA Tourilla enimmäkseen pelaavan tähden jäänti pois vesittäisi finaalia huomattavasti. USA:n pelaajista luotettavin Tourin jäsen kisoihin osallistumisella mitattuna on Patrick Reed, joka sijaallaan 46:s on toistaiseksi vielä vaaravyöhykkeessä Dubain finaalissa pelaamisen osalta.

Race to Dubai -pistelista

Etsi luettavaa