Hyppää sisältöön

Karkaako Eurooppa lopullisesti Ryder Cupin nelipalloissa – tässä ovat iltapäivän otteluparit

Maailmanlistan ykkönen Scottie Scheffler vuodatti aamun kylvetyksen jälkeen pitkään kyyneleitään vaimonsa Meredith Scudderin vierellä. Rory McIlroy on voittanut kaikki kolme pelaamaansa ottelua. KUVA: GETTY IMAGES

Jon Rahm ja Tyrrell Hatton onnistuivat ratkaisevilla hetkillä voitto-ottelussaan Patrick Cantlaya ja Xander Schauffelea vastaan, ja kasvattivat Euroopan johdon ennen iltapäivän nelipalloa lukuihin 9,5-2,5.

Eurooppa jyrää Ryder Cupissa. Kolme erää viidestä on pelattu, otteluja ja pisteitä on kuitenkin takana vain 12 jaossa olevista 28:sta.

Virta on vienyt jatkuvasti yhteen suuntaan.

Euroopan numerot ensiksi mainittuina luvut ovat: 4-0, 2,5-1,5, 3-1.

Yhteisluvut siis 9,5-2,5

Voiko USA nousta vielä toivottoman tuntuisesta tilanteesta, jossa se tarvitsee 11,5 pistettä lopuista 16:sta pelistä pitääkseen tasapelillä kannun hallussaan?

Vaikea siihen on uskoa, etenkin kun joukkueesta on vaikeaa, käytännössä mahdotonta nostaa esiin vahvassa vireessä olevia pelaajia.

Huomionarvoista USA:n iltapäivän pareissa on se, että lepovuoroon joutuivat joukkueen ollessa selkä seinää vasten maailmanlistan ykkönen Scottie Scheffler, vain yhden ottelun neljästä ensimmäisestä pelaava Rickie Fowler, Xander Schauffele, sekä lauantaina surkeasti pelannut viisinkertainen major-voittaja Brooks Koepka.

Eurooppa pistää ensimmäiseen peliin 9/7 voiton nelinpeleissä ottaneen parin Viktor Hovland & Ludvig Åberg.

Yllättävänä voidaan pitää sitä, että lepovuoron saa lauantain nelinpeliosuutensa lähes hole-in-oneen 17:lla lopettanut Jon Rahm.

Espanjalaistähden perjantain viimeinen suoritus, 18:lla eagle-putin upottaminen ja ottelun tasaaminen oli myös vastaavan tasoinen sankariteko, jollaisten avulla USA on ajettu lähes toivottoman tehtävän eteen.

Varsin odotetusti eurooppalaisista viiden pelin miehiä ovat Rory McIlroy sekä Viktor Hovland.

USA:n joukkueesta ainoa viiiden pelin mies on hieman yllättäen Max Homa.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa