Hyppää sisältöön

Kapteeni Jim Furyk ei vielä lupaa Tigeria Ryder Cup joukkueeseen

2016 miehet juhlivat voittoa apukapteenien roolissa

Tiger Woods käväisi The Openin johdossa viimeisellä kierroksella. Voitto olisi vienyt hänet Ryder Cup joukkueeseen pisteillä. Nyt paikka on yhä epävarma.

Jim Furyk myönsi nauttineensa Woodsin pelistä sunnuntain päätöskierroksella. Johtopaikka luisui käsistä väylän 11 tuplabogiin ja sijoitus oli lopulta kuudes. Woods nousi kuitenkin Ryder Cupin rahalistalla sijalle 20 ja maailmanlistalla viidenkymmenen parhaan joukkoon. 

Woods päätyi onnekkaasti tasan sijalle 50. Tämä antaa hänelle osallistumisoikeuden Wolrd Golf Championship Bridgestone Invitationaliin. Rahakkaasta kutsukilpailusta Woods voi jälleen kerätä rahaa/pisteitä kohti automaattista pelipaikkaa. Tilannetta auttaa myös se, että kilpailun on ollut yksi Woodsin uran menestyksekkäimmistä, hän on voittanut Bridgestone Invitationalin jo kahdeksan kertaa. 

Viimeiset rahat/pisteet jaetaan Amerikan joukkueelle PGA Championshipistä, jossa Woods on myös mukana. Kahdeksan pelaajaa ansaitsee paikkansa pisteillä ja neljä viimeistä valitaan syksyn aikana kapteenin kutsumina. Furyk ei kuitenkaan aio päättää valintoja yksin vaan ne tehdään joukkueena. Hän aikoo kysyä etenkin pelaajien mielipiteitä ja kuunnella omia apukapteenejaan. Tiger ei tule saamaan erikoiskohtelua. 

Woods ei ole pelannut Ryder Cupissa sitten 2012. Hän on lupautunut apukapteeniksi Ranskaan mutta haluaa olla myös pelaavassa roolissa. Nousujohteisilla esityksillä Tigerin pelipaikka joukkueessa näyttää mahdolliselta.

Lähde: Golf.com

Etsi luettavaa