Hyppää sisältöön

Kansanjuhlat Portrushissa: Shane Lowrysta ”Champion Golfer Of The Year”

Shane Lowry sai irlantilaisyleisön juhlatuulelle

Kauden viimeinen major The Open Championship on päättynyt irlantilaisjuhliin. Shane Lowry pelasi vaikeana päivänä todella viisaasti jättämättä muille pelaajille mitään mahdollisuuksia.

Irlantilaisyleisö sai Pohjois-Irlannissa maiden väliset rajat häviämään kun koko yleisö oli suuren irlantilaisen tukena. Matkan varrella kohti maalia yleisö hurrasi, tuki ja kantoi Lowrya kohti maaliviivaa. Lopulta laulu raikasi kun Lowry sai astella kohti viimeisiä hetkiä  hymy kasvoillaan. Johtoasema oli kasvanut jo kuuteen lyöntiin ennen viimeisetä reikää. Viimeisen avauksen jälkeen Lowry päästi jo pitkän ja onnellisen puhalluksen. 

Kilpailun viimeisestä päivästä jäi käteen ennen kaikkea positiivinen urheilujuhla, sillä häviäjiä viimeisellä kierroksella ei tuntunut olevan. Kakkoseksi jäänyt Tommy Fleetwood ei omannut lopussa mitään mahdollisuuksia voittoon, joten kakkossijakin oli parasta mitä oli tarjolla. 

Tony Finau (-7) sai uransa parhaan sijoituksen majorissa ollen kolmas. Lee Westwoodin ja Brooks Koepkan neljäs sija oli jälleen vahva osoitus, että Westy jaksaa vielä lähellä 50-vuoden ikää menestyä yleisissä sarjoissa. 

Shane Lowrylle voitto oli luonnollisesti ensimmäinen majorissa. Irlantilaisittain se oli ensimmäinen major-voitto sitten Padraig Harringtonin vuoden 2008 voiton jos laskuihin ei haluaisi ottaa Rory McIlroyn voittoja (pohjoisirlantilainen). 

32-vuotias on kotoisin Keski-Irlannista Mullingarin kaupungista. Hänellä on vaimo ja kaksi vuotias tytär. Viikkoon lähdettäessä Lowry oli maailmanlistan sijalla 33, mutta tullee nousemaan lähelle sijaa 15 voiton myötä. 

Kilpailu tullee myös lähentämään entisestään Irlannin ja Pohjois-Irlannin kansoja, joilla ei ainakaan The Openissa tuntunut olevan mitään väliä tai näkemystä kumpi on mistäkin osasta vihreää saarta. 

Irlantilaisvoitto tuskin ainakaan heikentää todennäköisyyksiä sille, että The Open palaisi vihreälle saarelle. 

Kilpailun voittotulos Lowrylla on -15. 

Etsi luettavaa