Hyppää sisältöön

Kallen ja Samin lähtöajat ovat nyt selvillä – suomalaisten peliseura PGA Championshipissä esittelyjä kaipaa

Sami Välimäki oli vuosi sitten Vierumäen Finnish Challengessä paras suomalaispelaaja.

PGA Championshipin lähtöajat ja peliryhmät on nyt selvillä torstain ja perjantain kierroksille. Sami Välimäen ja Kalle Samoojan peliseura ei ole siitä tunnetuimmasta päästä. 

Suomalaisista ensimmäisen on lähtövuorossa on Kalle Samooja. Turkulainen starttaa kierrokselle klo 17.17 Suomen aikaa yhdessä Aaron Wise ja Sonny Skinnerin kanssa.

Wise ja Skinner muodostavat melkoisen ääripään, sillä 24-vuotias Wise on nuori lupaus, kun taas Skinner, 60, pelaa silloin tällöin Champions Tourilla, mutta toimii päätyönään golfopettajana River Pointe Golf Clubilla Georgiassa.

Pelaajaurallaan Skinner teki hissiliikettä PGA Tourin ja haastajakiertueen välillä, mutta ei koskaan oikein onnistunut vakiinnuttamaan paikkaansa pääkiertueella. 

PGA Championshipiin Skinner osallistuu nyt neljättä kertaa – golfopettajien kiintiössä. Aiemmalla kolmella kerralla hän ei ole onnistunut läpäisemään cutia.

Maailmanlistalla sijalla 136 olevalle Wiselle PGA Championship on uran kolmas.

Välimäki starttaa iltapäivällä paikallista aikaa

Kaikkiaan PGA-opettajia pääsee mukaan kisaan 20, ja myös Välimäen ryhmään osuu PGA-golfopettajien kiintiöön kuuluva pelaaja. 46-vuotias Joe Summerhays osallistuu uransa toiseen PGA Championshipiin.

Utahilaisen Summerhaysin sukunimi soittaa kelloja monelle PGA Touria seuraavalle taholle, sillä hänen serkkunsa Daniel Summerhays on sijoittunut parhaimmillaan kolmanneksi PGA Championshipissa kolmanneksi. Vuosi oli 2016, jolloin serkukset pelasivat samassa major-kisassa. Joen kohtaloksi muodostui tuolloin pudota cutista.

Trion täydentää 29-vuotias Richy Werenski, jonka ansioluettelosta löytyy voitto PGA Tourilta viime vuodelta.

Werenski on tuoreella maailmanlistalla sijalla 114, eli 14 sijaa Samia alempana.

Kolmikon lähtöaika on 20.36 Suomen aikaa. 

Lähtöajat

PGA Championshipin näyttää suorana lähetyksenä Elisa Viihde Viaplay

 

Etsi luettavaa