Hyppää sisältöön

Kallella ja Tapsalla tahmea perjantai Dubaissa

Tapio Pulkkasen kokonaistulos riittäänee helposti viikonlopulle Dubaissa

Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen eivät yltyneet parhaiden tahtiin perjantain aamukierroksella Dubaissa. Molemmat selviytyivät jatkoon, mutta menettivät asemiaan.

Kalle Samooja lähti kolmannelta sijalta ja Tapio Pulkkanen sijalta 45 tavoittelemaan nousua Dubai Desert Classicin perjantaihin. Molemmat pääsivät porteista kentän takaysille, jossa on neljä loistavaa birdiemahdollisuutta. 

Ensimmäinen ysi oli molemmilla pelureilla ehjä, muttei ilotulitusta. Kalle ja Tapsa pelasivat ensimmäisen ysi molemmat yhden alle parin. 

+1 tuloksesta perjantaihin lähtenyt Pulkkanen teki kentän etuysin alkuun birdien ykköselle. Tupla kakkosreiällä oli varmasti kova isku lyhyellä par-nelosella. Päivän viimeinen tilastomerkintä oli päivän ainoa bogi, joka tuli seiskalla. Pulkkanen kasasi täten toisen peräkkäisen 73 (+1) lyönnin kierroksen. Tulos +2 oikeuttaa kuitenkin sijaan 55 ja näyttää riittävän kevyesti jatkoon. 

”Toivotaan että cutista menee läpi. Ilman kakkosen tuplaa päivä oli ihan kohtuullinen. Par-vitosilla pitäisi draivit saada tonttiin että saisi niille birdiejä tehtyä. Muutenkaan väyläosumia ei oikein tällä viikolla ole tullut”, Pulkkanen harmitteli.

Kalle Samoojan kolmas sija avauspäivän jälkeen myös heikkeni. Samoojan ensimmäinen ysi piti sisällään kaksi birdietä ja yhden bogin. Kentän väylillä 1-9 oli kuitenkin todella tahmeaa. Kolme bogia, ei birdieitä ja päivän tulos 74 (+2), jolla kokonaistulos heikkeni -1:een. 

Turkulainen tippui jakamaan sijaa 24. Ero kärkeen kasvoi päivän alussa olleesta kahdesta lyönnistä seitsemään lyöntiin. Toki kärkikymppi on vain kolmen lyönnin päässä. 

Erityisen heikko tilasto suomalaisilla oli aamulla kentän neljällä par-vitosella, jotka normaalisti ovat loistavia birdie-mahdollisuuksia. Pulkkanen onnistui tekemään yhden birdien, Kalle ei yhtäkään. 

Kisan kärkeen nousi perjantain aamukierroksella Eddie Pepperell, joka johtaa kisaa tuloksella -8. 50-vuotias ruotsalaiskonkari Robert Karllson on yllättänyt positiivisesti jakaen kakkossijaa tuloksella -7 yhdessä eteläafrikkalaisen Dean Burmesterin kanssa. 

Mikko Korhonen on toista kierrostaan tuloksessa -1 pelattuaan neljä reikää. Kokonaistuloksessa +1 oleva Korhonen jakaa sijaa 43. 

Etsi luettavaa