Hyppää sisältöön

Kalle Samoojan nosto vasuripuolelta hämmästyttää ympäri maailman – viidentenä LET:n ja ET:n yhteiskisassa

Kalle Samooja karisti sisääntulossa bogeyt kortistaan ja nousi kolmen lyönnin päähän Caroline Hedwallista

Kalle Samooja (65-69,-10) ja Sanna Nuutinen (68-69,-7) kisaavat viikonloppuna Göteborgissa kärkipaikoista historiallisessa pääkiertueiden yhteiskisassa.

Emäntämaan moninkertainen Solheim Cup -sankari Caroline Hedwall (-13) nosti perjantaina päätään ja itsensä Scandinavian Mixed -kisan kärkeen Vallda Golf & Country Clubilla. Hedwallin toisen kierroksen tulos 64,-8 oli päivän paras, siihen sisältyi kaksi eaglea.

Kolme erittäin kokenutta ET:n kiertäjää, Joost Luiten (-12), Darren Fichardt (-11) sekä Steven Brown (-11) ovat seuraavina ennen Kalle Samoojaa (-10), sekä raketin tavoin LET:n kautta huipulle nousussa olevia Slovakian Pia Babnikia (-10 ja Australian Stephanie Kyriacouta (-10).
Myös Espanja Pep Angles (-10) on samassa tuloksessa.

Kalle Samooja vaikean startin jälkeen uuteen nousuun 

”Vähän oli nihkeä startti. Neloselle tuli bogi, jota ei missään nimessä saisi tehdä täällä. Draivi jäi veteen, mihin sen ei olisi pitänyt jäädä, sillä olen lyönyt hyviä draiveja. Se vähän hyydytti menoa hetkeksi, birdiellä aloittanut ja myös toiselle reiälle bogin tehnyt”, Samooja kertasi.

Samooja teki seiskalla birdien ja takaysillä hän iski kolme birdieä lisää.

”Takaysillä sain sitten hyvän vaihteen päälle. Siellä oli paljon hyvää. Pitkiä putteja jouduin upottelemaan. Ei ihan soljuvaa menoa ollut, mutta putteri toimi, kuten se on toiminut tällä kaudella. Luotetaan siihen.

Kalle Samoojan vasemmalta puolelta lapa alaspäin lyöty 30 metrinen nosto oli päivän unohtumattomin lyönti, jonka ET jakoi myös facebookissaan.
Lyönti on oheisessa twiitissä luokiteltu ”chipiksi”, joka on turhaa vähättelyä suorituksen vaativuudesta.

Väylä oli 14:s, jossa Samoojan avaus pomppi kallion juureen huonon tuurin seurauksena.
”Jouduin chippaamaan vasurilta ja aika hyvään birdie-paikkaan pääsin vielä siitä, vaikkei putti uponnutkaan.”

Maila käy backsvingissä kellotaulua mukaellen puolikahdessa. Lapa alaspäin olleen mailan vauhti pysähtyy kuin seinään pallon kohdalla.
Suurelta osalta singelipelaajistakin onnistumisprosentti ko. paikassa jäisi melkoisen alhaiseksi, joten hattua ilmaan Samoojalle!

Samooja piti  perjantain lopputulosta hyvänä. Hänen mukaansa puttaaminen korostuu entisestään lauantaina.

”Huomenna on kova tuuli, joten se vielä korostuu entisestään, että puttaa hyvin läheltä.

Unbelievable @KalleSamooja!

Making back-handed chipping look way too easy.#ScandinavianMixed pic.twitter.com/C1f39pjCyY

Sanna Nuutinen varmisti paikan Tokion olympialaisiin

Sanna Nuutinen kipusi loistavan torstain kierroksensa jatkeeksi perjantain aamukierrokselle pian yhteistulokseen -7, mutta ei onnistunut sen syvemmälle kaivautumaan. Eroa miesten puristuksessa lauantaina pelaavaan  Caroline Hedwalliin on tässä vaiheessa kuusi lyöntiä.

Muut suomalaiset, Tiia Koivisto (73-72,+1), Sami Välimäki (70-76,+2) ja Ursula Wikström (73-74,+3) karsiutuivat.

Wikströmin karsiutuminen vei häneltä teoreeettisetkin mahdollisuudet nousta olympiakarsinnasa Matilda Castrénin tai Sanna Nuutisen ohi.
Miesten maailmanlistalla kaksi sijaa Kalle Samoojaa (115.) oleva Sami Välimäki (113.) tullee menettämään viikonlopun jälkeen kotimaisten pelaajien kärkipaikan turkulaiselle. Varmaa se ei ole, mutta erittäin todennäköistä.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät kolmannnen päivän tapahtumat suorana klo 10.30-15.30

Sanna Nuutisen starttiaika on 8.20, Kalle Samooja lähtee liikkeelle kolmanneksi viimeisessä ryhmässä 9.20. 

Tuloslista

Etsi luettavaa