Kalle Samoojan kukistaja voitti Cazoo Openin – Mikko Korhonen pettyi sunnuntain esitykseensä

Callum Shinkwin käytti hyväkseen kisaa lauantaihin asti hallinneen Julien Guerrierin heikot hetket viimeisenä päivänä ja karkasi ylivoimaiseen voittoon Celtic Manor Resortissa. KUVA: GETTY IMAGES

Callum Shinkwin saavutti Walesin osakilpailussa uransa toisen DP World Tourin ykköstilan. Mikko Korhosen ote hyytyi jo alussa, hän putosi sijalle 15. oltuaan ennen finaalipäivää neljäntenä.

Cazoo Openin 29-vuotias voittaja Callum Shinkwin on pelannut ammattilaisena jo yhdeksän vuotta ilman läpimurtoa.

Amatööriuran jälkeen häneen kohdistui varsin suuria odotuksia.

2013 Matt Fitzpatrick jäi Shinkwinin jalkoihin Englista Amateur Openin finaalissa. Fitzpatrick voitti samana vuonna puolestaan US Amateurin .

Ammattilaisena Shinkwin kypsyi pääkiertueen voittajaksi Kyproksella lokakuussa 2020.

Tuolloin kilpakumppanina oli viimeisillä reiíllä ja uusinnassa Kalle Samooja, jolle jäi niukasta tappiosta syystäkin kitkerä maku suuhun.

Viikonloppuna Shinkwin teki Celtic Manorin Ryder Cup -kentällä tarkkaa työtä.

Hän pelasi viikonlopun parhaat kierrostulokset 65-70, joilla jätti perjantain jälkeen johdossa ollutta Julien Guerrieria yhdeksän lyöntiä kahdella kierroksella.
Shinkwinin voittomarginaaliksi toiseksi nousseeseen Connor Symeen (-8) muodostui neljä lyöntiä.

Palkintorahaa Shinkwin kuittaa lähes 300 000 €. Maailmanlistalla uusi sijoitus oli ennen PGA Tourin kisan päättymistä 156.

Mikko Korhosella heikko päivä

Mikko Korhosen mahdollisuudet kivuta neljänneltä sijalta kärkikolmikkoon haihtuivat jo viidellä ensimmäisellä. Hän teki kakkosella (par-5) tuplan, viidennellä bogin. Ensimmäinen birdie syntyi sisääntulossa vasta päivän toisen bogeyn jälkeen.

Kierrostulokseen 74,+3 mahtui kolme birdieä, mutta perälauta vuosi tuplan lisäksi neljällä bogeylla.

”Oli aika heikkoa tänään. Pari lähipelisäätöä ja putteri oli muutenkin aika kylmä tänään. Löin ihan hyvin. Vähän harmittaa, sillä tällä viikolla oli enemmän otettavissa”, Korhonen kommentoi tiedotteessaan

Hän ansaitsi kilpailusta palkintorahaa lähes 25 000 euroa ja nousi kiertueen pistelistalla sijalle 73.

Seuraavalla viikolla pelattavassa Pohjois-Irlannin kilpailussa ei ole mukana yhtään suomalaista.