Hyppää sisältöön

Kalle Samoojan jytky – kahdeksan viimeistä reikää seitsemän alle parin!

Kalle Samooja nousi päivän parhaalla tuloksella neljänneksi Dubai Championshipissa

Kalle Samooja (67-64,-13) on ennen viikonloppua kaksi lyöntiä kärjestä neljäntenä Dubai Champioshipissa. Myös Tapio Pulkkanen (-7), Mikko Korhonen (-6) ja Sami Välimäki (-5) selvisivät jatkoon.

Dubai Championshipissa on viikonloppuna kolme suomalaista jotka taistelevat paikasta seuraavan viikon  DP Word Tour Championshipiin.
Mikko Korhonen pelasi aamulla yhteistuloksekseen (68-70,-6), Tapio Pulkkanen iltapäivällä (70-67,-7).

Heidän ennakoidut sijoituksensa Race to Dubai -listalla ovat hieman päälle 50:n.
Jatkoon selvisi myös  Sami Välimäki (71-68,-5), jolle viikonlopun kierrokset ovat kauden viimeiset.

Kalle Samooja oli avauspäivän hienosta tuloksestaan 67,-5 huolimatta iltapäivän kierokselle lähtiessään kaukana kolmannesta sijasta, jolla paikka tähtien joukkoon edellisvuoden tapaan voisi irrota.
Tilanne oli turkulaisen osalta pitkälti sama siinä vaiheessa, kun hän oli pelannut kovatasoisesssa kisassa toisen kierroksen kymmenen ensimmäistä reikäänsä vain yhden alle parin.

Tässä vaiheessa alkoi tapahtua. Samooja teki  kuusi birdietä putkeen (kentän väylät 2-7). Kahdeksannella korttiin merkittiin par.

Viimeisellä Samoojalla oli arviolta kymmenmetrinen, vasemmalta oikealle taipuva putti rastinaan. Pallo kulki TV-kuvan perusteella kuin ohjaimilla oikeaa linjaa pitkin ja upposi hyvällä vauhdilla keskeltä sisään.

Kalle Samooja: ”Uran pisin birdiejuna ja alhaisin yhdeksän reiän tulos”

”Punaista oli kortissa tänään ihan riittämiin. Etuysi (kentän takaysi) oli hyvää pelailua, mutta takaysillä rupesikin sitten napsahtelemaan lähestymiset ja välillä putitkin”, kierroksellaan yhteensä yhdeksän birdietä tehnyt Samooja iloitsi tiedotteessaan.

”Taisi olla pisin birdiejuna ja alhaisin ysi European Tourilla, hän mietiskeli tulostaan 29,-7.

Samooja muistutti hyvän fiiliksen keskellä, että birdiejä tarvitaan jatkossakin. Seuraavan viikon finaaliin pääsee 50 pelaajaa. Samooja nousisi 
tämän hetken tuloksilla listan 59:nneksi.

”Kärkisija tarvitaan, jos mielitään finaaliin, joten tallaa vaan.”

Yhteistulos 64,-8 tuli loppukirin johdosta hieman kuin puskista. Se oli päivän paras yhdessä  neljän muun pelaajan kanssa.
Samooja on tuloslistalla neljäntenä edellään edellisvuoden voittaja Antoine Rozner (-15), JB Hansen (-14) ja Francesco Laporta (-14).

Älkää unohtako Paddya – mikä on pelaajien lopullinen määrä kisassa?

Viimeisistä paikoista DP World Tour Championshipiin tullaan käymään tulikivenkatkuista kilpailua. Lisämausteensa tuo osaltaan sekin, että määritystä sille, kuinka monta pelaajaa lopulta mukaan pääsee, ja ketkä jäävät pois, ei ole virallisesti annettu.

Torstaina kävi ilmi, että vaikka Sergio Garcia ja Patrick Reed on poistettu viikonlopun jälkeen pistelistalta liian vähien kisojen vuoksi, heidät pyritään Tourin napamiehen Keith Pellyn toimesta saamaan mukaan kisaan. Jos näin käy, oletettavaa on, että pelaajamäärä on ainakin 50 listalta + Garcia&Reed.
Tapio Pulkkasella oli edellisviikon kisan aikoihin olettamus, että kärkisijoilla oleva Will Zalatoris omaa kategorian, joka ei rasita 50 pelaajan listaa. Joten pelaajamäärä saattaa olla myös 50+3.

Paikkaa 50:n joukkoon hakee myös Padraig Harrington, joka oli ennen viikonloppua pistelistalla 56. Yhteistulos (-9) meneillään olevassa kisassa nostaisi häntä yhden sijan, joten ”Paddy” Harrington tarvitsee viikonloppua nousua 17:lta sijaltaan.

50-vuotias irlantilainen on pelannut korona-aikaan harvakseltaan,  Ryder Cupin kapteenius vei myös energiat ja ajan harjoittelulta. Kolminkertaista major-voittajaa ei kannata vähätellä. Kalenterivuoden aikana hän on ehtinyt väläyttää jo talven Dubain kilpailussa (6.) majorissa ( PGA Championship 4.) sekä edellisessä kisassaan Portugalissa (12.)

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät kilpailun kolmannen ja neljännnen päivän suorina lähetyksinä klo 10.00-15.00

Tulospalvelu

Etsi luettavaa