Kalle Samoojalle kauden neljäs top-10 sijoitus!

Kalle Samooja pelaa hyvää kisaa Ruotsissa.

Kalle Samooja pelasi vahvan turnauksen Baskimaassa käydyssä Challenge de Espanassa vahvan turnauksen. Kotiin tuomiseksi jäi kauden neljä sijoitus kymmenen parhaan joukkoon.

Samooja aloitti Espanjan kilpailun tykittämällä itsensä kahden lyönnin johtoon tuloksella -8. Toisen päivän par-tulos pudotti miehen kärjestä. Viikonloppuna Kalle pelasi tasaisen hyvät kierrokset 68 (-4) ja 69 (-3) tippuen lopulta kuitenkin kahdeksannelle sijalle. Kilpailun tulostaso oli varsinkin viikonloppuna murhaavan kova.

Kalle onnistui tekemään viimeisellä kierroksella kuusi birdietä, mutta kolme bogia hidastivat ikävästi tahtia. Todella tasaisessa kärkipäässä jokainen lyönti oli lopputulosten kannalta äärimmäisen tärkeä. Kolmas sija jäi lopulta vain kahden lyönnin päähän – kärkikaksikko oli karannut omille luvuilleen jo viimeisen kierroksen alussa.

Kahdeksas sija tuo Kallen tilipussiin 4520 euroa, jolla sijoitus rahalistalla nousee 68:aan. Muutama lyönti paremmin olisi avannut kisapaikan puolentoista viikon päästä käynnistyvään 350 000 dollarin Hainan Openiin. Kauden viimeisiin kisoihin mennään sisään rankingilla – ainoastaan Hainan Openista löytyy osallistujalistat toistaiseksi.

Näillä näkymin pelipaikka kauden päätöskilpailuissa saattaa olla tiukassa Samoojan osalta. Toivottavasti pelipaikka aukeaa 500 000 dollarin Foshan Openiin ja seuraavalla viikolla käytävään Ras al Kaimahin kilpailuun. Kiertuefinaaliin Omaniin matkaa 45 parasta rankingista.

Pulkkanen oli tasainen

Tapio Pulkkanen naputteli Kazakstanin voiton jälkeen hyvän ja tasaisen viikon. Motivoituminen Espanjan kisaan on tuskin ollut kovin helppoa, mutta Pulkkanen esiintyi ammattimaisesti pelaten tulokset 68-71-69-68 (-12), jolla heltisi 21:s sija. Rahalistalle lasketaan lisää 1916 euroa. Sijoitus kyseisellä listalla on myös Espanjan viikon jälkeen vakuuttava: yksi.

Kisan voittoon pelasi ranskalainen Victor Perez hurjalla tuloksella -24. Perez pelasi hurjan viikonlopun. Lauantaina tulos oli 61 (-11) ja sunnuntaina 65 (-7). Lisäksi kun voiton lisäksi mies teki holarin viimeisen kierroksen kuudennella väylällä, on 25-vuotiaalla kunnolla aihetta juhlaan. Voitosta hän sai korvausta mukavat 32 000 euroa nousten CT:n rankingissa kiinni nousuun 14:nnelle sijalle.