Kalle Samoojalla vahvaa lyöntipeliä Hampurissa: ”Puttipelin tahmeus meni ihon alle”

Kalle Samoojan toistaiseksi paras kilpailu kuluvalla kaudella on Qatar Masters, jossa hän taisteli pitkään jopa voitosta. Lopullinen sijoitus oli viides. KUVA: GETTY IMAGES

Kalle Samooja (72-72-74,+2) on Porsche European Openissa ennen viimeistä päivää sijaluvulla 22:s, seitsemän lyöntiä kisaa johtavaa Ranskan Victor Perezia jäljessä.

Ranskan Victor Perez tavoittelee toista perättäistä ykköstilaansa DP World Tourilla Dutch Openissa uusinnan kautta saavuttamansa jatkeeksi.

198-senttinen hujoppi aloitti kolmannen kierroksensa väkevästi birdiellä ja toisen reiän hole-in-onella yli 200 metrin matkalta.

Holari oli ranskalaisen ensimmäinen pääkiertueella.

Hänen lähimpinä haastajinaan ovat maanmiehensä Julien Brun sekä Ruotsin Joakim Lagergren, jotka ovat vain lyönnin päässä.

Perez (69-71-71,-5) on ainoana kyennyt pelaamaan kaikki kolme kierrostaan alle parin.

70 lyönnin rajan rikkominen osoittautui lauantaina lähes ylivoimaiseksi rastiksi, johon kykeni vain kaksi pelaajaa.

MAINOS. DP World Tour ja LPGA on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplaystä. Tästä palveluun >>

Samooja: ”Haluan runtata alhaisen tuloksen”

Kalle Samooja putosi tuloslistalla kolmantena päivänä kaksi sijaa. Syykin oli turkulaisella selvillä heti kierroksen jälkeen.

”Oli todella tahmea päivä greeneillä. Kierros lähti heti kolmella hyvällä paikalla liikkeelle. Missasin ne kaikki, se pääsi vähän ihon alle”, hän myönsi tiedotteessaan

”Kolmosella tuli vielä käsittämätön kolmeputtinen.”

Birdejä syntyi päivän aikana kaksi, bogeja neljä.

”Lyöminen oli kyllä melkoisen vahvaa. Huominen on vielä aikaa runtata alhainen tulos”, Samooja muistutti itseään.

Samooja karsiutui ensimmäisen kerran Green Eagle Golf Coursesilla pelatessaan. Edellisvuonna hän oli hienosti 18:s kolmen kierroksen mittaiseksi jääneessä kisassa.

70 lyönnin rajan rikkominen on Samoojalta jäänyt kahdeksalla ensimmäisellä kerralla rikkomatta.

Sunnuntaina kuutosella alkavan kierroksen tekeminen voisi hyvinkin tuoda paikan kärkikymmenikköön.

Seitsemänteen sijaan hänellä on matkaa kolme lyöntiä.

Mikko Korhosen (71-77-72,+4) sijoitus on 39. Hänen startiaikansa on finaalikierroksella 10.30,