Hyppää sisältöön

Kalle Samoojalla vahva päivä Madridissa – Jon Rahm tavoittelee kolmatta perättäistä Espanjan avointen voittoa

Kalle Samooja (67,-4) on Espanjan avoimissa parhaana suomalaisena 20:na.

Aamun ensimmäisessä kolmikossa yhdessa Tapio Pulkkasen kanssa kiertänyt Englanin Ross McGowan (61,-10)  johtaa odotetusti torstain pelien päätyttyä  Club de Campo Villa de Madridin kentällä. 
Tulostaso on varsin hyvä, seitsemättä sijaa jakaa tuloksella (65,-6) neljä pelaajaa. 

Päivän kovimmat tulokset kirjattiin odotetusti aamun kierroksilta. Näiden joukossa oli maailmanlistan ykkösen, Jon Rahmin tulos 63,-8, jolla hän on kolmantena. Rahmilla on mahdollisuus mennnä sunnuntaina historian kirjoihin, sillä kukaan ei ole aiemmin voittanut Espanjan avoimia kolmasti peräkkäin. Rahmilla (2018-2019) on voittoputki alla, edelliskaudella koronavirus esti kisan pelaamisen vuonna 2020.

Kisan ensimmäinen hole-in-one tuli kentän yhdeksännellä reiällä. Grant Forrestin ulosmeno tuotti yhteistuloksen -5 siitäkin huolimatta, että hänen päivänsä käynnistyi bogilla.

Kymmenenneltä aloittanut Kalle Samooja oli tuloslistan jälkimmäisellä puoliskolla ensimmäisen yhdeksikkönsä jälkeen (par).  Sisääntulon neljälle ensimmäiselle (kentän 1-4) hän rakensi kaksi birdietä ja eaglen nousten 20:ksi. Kun viideltä viimeiseltä tuloskortttiin merkatttiin parit, turkulainen on samalla sijalla kierroksen ollessa vielä hivenen kesken.

Pulkkasen ja Mikko Korhosen tulos 69,-2 oikeuttaa sijalukuun joka on noin 50:s.
Sami Välimäki 70,-1) on niukasti cut-rajan väärällä puolella.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa