Hyppää sisältöön

Kalle Samoojalla vahva nousu Irish Openissa: ”Etsin koko päivän alkuasentoa”

Kalle Samooja on etenkin kuluvalla kaudella aloittanut loistavasti

Samooja (68,-4) teki kierroksen aikana seitsemän birdietä ja on sijaluvullla 19:s. Tapio Pulkkanen sekä MIkko Korhonen pelasivat 69,-3

Kalle Samooja (68,-4) nousi parhaaksi suomalaiseksi Irish Openin avauspäivänä Mount Juliet Estatesin puistokentällä. Birdejä hän takoi peräti seitsemän, joista sisääntulossa neljä.

”Etsin koko päivän alkuasentoa. Pari hyvää napsua siellä lähti ja hyvään suuntaan menossa. Toisaalta virheet maksoivat aina bogin verran,” seitsemän birdieä ja kolme bogia tehnyt Samooja summasi tiedotteessaan.

Samooja lähtee perjantain kierrokselle klo 10:50 Suomen aikaa.

”Jatkan etsimistä ja viritellään miestä päivä päivältä parempaan iskuun”, hän loi askelmerkkejä seuraaville kierroksille.

Eroa kisaa johtavaan Lucas Herbertiin on neljä lyöntiä. Samooja on pitänyt taukoa Ruotsin yhteiskisasta alkaen, jossa hän pelasi kaksi ensimäistä kierrosta upeasti, toisen puoliskon täysin vihkoon.

Mikko Korhonen  oli avauskierroksensa jälkeen tyytyväinen esitykseenä Mount Juliet Estatessa, jossa tulostaso oli odotetusti kova. 
Hän teki neljä birdieä ja piti korttinsa puhtaana bogeista aina päätösreiälle asti.

”Hyvä kierros ja tästä hyvä jatkaa. Hyvää peliä ekat 12–13 reikää, sitten ehkä vähän loppui bensa ja oli vähän puolustamista loppuun. Pieni tauko näkyy otteissa, huomaa, kun alkaa keskittyminen rakoilla ja ajatukset seikkailla. Kestää pari päivää päästä taas hyvään flow’hun”, Korhonen sanoi.

Korhonen pelasi edellisen kerran ennen kesäkuun ensimmäisellä viikolla Saksassa, jossa hän sai paikan US Openiin, mutta ei kisaan lähtenyt henkilökohtaisiin syihin vedoten.

Tapio Pulkkanen ja Mikko Korhonen lähtevät perjantain kierrokselleen kello 16.30

Tapio Pulkkanen ja Mikko Korhonen lähtevät perjantain kierrokselleen kello 16.30

GETTY IMAGES

Tapio Pulkkanen pelasi Korhosen kanssa samassa kolmikossa myös kolme alle 
Sijaluku kolmikolla oli hieman ennen pelien päättymistä 37.

Sami Välimäki tarvitsee huippukierroksen välttääkseen karsiutumisen

Kolmessa viimeisessä kilpailussaan karsiutunut Sami Välimäki (75,+3) teki kahden birdien lisäksi kuuteen ensimmäiseen kaksi bogia ja tuplan. Sisääntulo ei tuonut helpotusta. Jatkopaikka edellyttäisi yhteistulosta -3-4, joten pirkkalalainen  tarvitsee todella kovan tuloksen perjantaina välttääkseen vapaan viikonlopun.

Sami Välimäki ei ole yksittäisiä kierroksia lukuunottamatta kyennyt nostamaan  pelitasoaan keväällä pitämänsä tauon jälkeen

Sami Välimäki ei ole yksittäisiä kierroksia lukuunottamatta kyennyt nostamaan pelitasoaan keväällä pitämänsä tauon jälkeen

GETTY IMAGES

Kärkinimistä ja suosikeista parhaiten selviytyivät tuloksen 67,-5 pelanneet Martin Kaymer, Tommy Fleetwood sekä Christian Bezuidenhout.

Yleisön suosikilla Rory McIlroylla oli off-vaihde päällä. Tulos 72, par jättää hänet cut-rajan taakse.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät kisan toisen päivän kahdessa osassa, 12.00-15.30 sekä 18.00-20.30

Suomalaisten starttiajat perjantaina:

10.20 Sami Välimäki
10.50 Kalle Samooja
16.30 Mikko Korhonen,  Tapio Pulkkanen

Tulospalvelu
 

Etsi luettavaa