Hyppää sisältöön

Kalle Samoojalla vahva nousu Hampurissa – Tapio Pulkkanen cut-rajan oikealla puolella

Caddie John Dempster (vas.) ja Kalle Samooja saivat perjantaina hyvän otteen kisakentästä. Kuva: Getty Images

Kalle Samooja (75-71,-par) nousi perjantain kierroksella cut-rajan tuntumasta asemaan, josta viikonloppuna avautuu mahdollisuus taistella kärkisijoista edellisvuoden malliin. David Law pelasi perjantaina ensimmäisen yhdeksikkönsä kahdeksan alle parin, mutta skotti hyytyi toisella puoliskolla.

Kalle Samooja oli avauspäivänä tyytyväinen peliinsä Porsche European Openissa , vaikka tulos (+2) jäi kauas toivotusta. Perjantaina hän napsaisi neljä lyöntiä pois ja teki samalla vahvan nousun kärkikymmenikön kantapäille.

Torstain jälkeen turkulainen oli 53:s, toisen päivän päätyttyä 21.

”Täytyy saada tulosta taululle”

”Oli vähän heikompi pöhinä tänään lyömisen osalta, mutta aika kivastioli taas paikkoja”, neljä birdieä tehnyt Samooja tiivisti esityksensä perjantain osalta tiedotteessaan.

Takalenkiltä aloittanut peluri aloitti bogilla, mutta 14:llä (par 3) ja 15:llä (par 5) tulleet birdiet auttoivat saamaan juonesta kiinni.

”Startti oli vähän laiska. 14:llä avaus lähelle ja 15:llä hyvä kahden putin birkku”.

”Peli on hyvää. Viikonloppuna täytyy vaan saada tulosta taululle.Tämä kisa ei ole sprintti vaan maraton. Toki sunnuntaina voi
joutua juoksemaan vähän kovempaa, jos tästä ei vauhti kiihdy”, Samooja järkeili.

Hurjinta tahtia aamupäivällä eteni David Law, joka rakensi ensimmäisellä ysillään (kentän 10-18) kuuden birdien ja eaglen yhdistelmänä väliaikatulokseksi -8.

Law oli ennen kahta viimeistä väyläänsä yhdeksän alle kierrostaan. Bogit loppuun pudottivat hänet (75-66,-5) toiseksi.

Saksan Maximilian Kieffer (-6) johti tässä vaiheessa loppuun pelanneista.

Huomionarvoista on se, että Kalle Samooja oli edellisvuonna voittaessaan Porsche European Openin kisan puolivälissä kuusi lyöntiä kärjestä ennen viikonloppua, peräti seitsemän lyönnin päässä ennen sunnnuntain huippurutistustaan (64).

Tapio Pulkkanen (75-73,+2) selviytyi lopulta selvällä marginaalilla jatkoon, sijaluku on 41.

Sami Välimäki (78+78,+10) karsiutui kahdella tuloksellisesti identtisellä kierroksella. Hän teki 26 paria ja 10 bogia. Birdejä ei Saksan reissulle tällä viikolla osunut.

Elisa Viihde Viaplay näyttää Porsche European Openin kaikki neljä päivää suorina lähetyksinä.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa