Kalle Samoojalla vahva luotto peliinsä Madridissa: ”Sain koneesta tehot ulos, kentälle ei lyöntejä jäänyt”

Kalle Samoojan kauden toistaiseksi paras sijoitus on Tanskasta, jossa hän oli neljäs. KUVA: GETTY IMAGES

Kalle Samooja viimeisteli hienon kierroksensa Open de Espana -kilpailussa 18:nnen birdiellä, joka nosti turkulaisen sijaluvulle 11:s mahdollistaen sunnuntaina kipuamisen jopa voittotaistoon. Sami Välimäki on myös mainioissa asemissa ennen sunnuntain kierrosta.

Kalle Samooja oli Open de Espana -kilpailun kolmannnen kierroksen jälkeen syystäkin iloinen pelistään.

Hän selvisi Club de Campo Villa de Madrid -kentän haasteista ilmen bogeja, teki tasaiseen tahtiin seitsemän birdieä, ja koki onnistuneensa.

”Tänään saatiin kyllä koneesta hyvin tehoja ulos, eikä kentälle oikeastaan lyöntejä jäänyt. Parissa kohtaa oli haasteita, mutta tein hyvät pelastukset”, Samooja kertoi tiedotteessaan.

Kierrostulos (64,-7) sivuaa hänen parastaan sekä lyöntimäärällä, kuin myös parin alituksella (-7) mitattuna.

”Eroa perjantain kierrokseen oli oikeastaan se, että osuin paremmin väyliin. Sen johdosta sain luotua birdiepaikkoja. Puttikin toki kolisi varsin kivasti”, kahdeksan lyönnin petrauksen tehnyt Samoja vertaili päiviä keskenään.

Jännittävä finaalipäivä edessä

Kalle Samooja on kierrostuloksin 67-72-64,-10 oletettavasti päivän loppuun asti kärkikymmenikössä.

Edellisvuoden kakkonen Matthieu Pavon (-16) johtaa, ja tavoittelee uransa ensimmäistä ykköstilaa pääkiertueella. Johtavan pelaajan rooli ei ole helppo, 30-vuotias ranskalainen on sijoittunut aiemmin kolmasti toiseksi ja kolmasti kolmenneksi. Sijalukuja 4-10 on peräti 15.

Muistaa sopii sekin, että Pavon jäi edelliskaudella katkerasti kakkoseksi Jon Rahmin iskettyä sunnuntaina luvut 62,-9.

Sunnuntaina espanjalaistähden pitkä voitoton jakso tulee suurella todennäköisyydellä jatkumaan, sillä Rahmin (-7) edellä on yli 30 pelaajaa.

Kun kierros oli vielä kesken, neljän lyönnin sisällä tuloksissa -12-8 oli 31 pelaajaa. Pavonin (-16) ykköskirittäjä Nathan Kimsey (-14) on näiden edellä toisena

Sami Välimäellä kahdeksan birdien päivä

Sami Välimäki (67-71-66,-9) on tehtaillut kolmeen päivään peräti 19 birdieä, (8+3+8). Aiempien päivien tapaan hän tuhlasi liian suuren osan saaliista bogeihin, joita on yhteensä peräti kahdeksan yhdellä tuplalla höystettynä.

Vertailun vuoksi, Samoojan bogien määrä on neljä, Pavonin kaksi.

Välimäki on kuitenkin erinomaisissa asemissa, ja täynnä motivaatiota noustakseen DP World Tourin pistelistalla niiden kymmenen joukkoon, jotka kauden päätteeksi saavat vahvan kortin PGA Tourille.

Tapio Pulkkanen (66-72-73,-2) on hienon avauskierroksen jälkeen valahtanut sijaluvulle, joka tulee olemaan päälle 60:n.

Mahdollisuudet sijoituksen parantamiseksi pistelistalla (151.) ovat tämän kisan osalta lähes nollassa.

Vaikka sijoitus sunnuntaina paranisikin hyvällä kierroksella, sijaluvut päälle 40:n eivät pistetiliä juurikaan kartuta.

Pulkkasella on vielä kaksi kisaa aikaa nousta reilusti yli 30 sijaa pistelistan sijoille, joilta pelioikeuden saisi ilman karsintaan osallistumista.