Hyppää sisältöön

Kalle Samoojalla vahva loppukiri Rabatissa

Kalle Samooja on tänään hyvässä vireessä.

Kalle Samooja (-1) sekä Mikko Korhonen (-1) jakavat avauspäivän jälkeen sijalukua 17:s Marokon ET-kilpailussa.

Aamupäivän ryhmissä kiertänyt Englannin Jordan Smith (-7) piti kärkipaikkansa Hassan II Trophyssa lyönnin erolla USA:n  Sean Crockeriin ja Espanjan Alejandro Canizaresiin (-6). Tuulisessa kelissä kilpailijoiden välille tuli terveellä tavalla eroja, alle parin pelasi vain vajaa viidesosa osallistujista.

Näiden joukossa olivat sijalukua 17:s jakavat Kalle Samooja (-1) sekä Mikko Korhonen (-1).  Tapio Pulkkanen (+2) aloitti kahdella bogilla ja lopetti tuplaan, sijaluku on 80:s. Eniten kirittävää jäi Kim Koivulle (+3),  jolla on cut-rajalle kaksi lyöntiä.

Koko suomalaisnelikko teki 4-5 birkkua, erot tulivatkin siinä, kuinka hyvin bogit ja tuplat pysyivät poissa kortista. 156:sta pelaajasta ilman bogeja selvisi vain viisi pelaajaa.

Samooja on selvinnyt jatkoon kymmenessä kisassa viisi kertaa, joista neljästi kuudessa viimeisessä. Näistä kolmessa hän on ollut kolmasti 20:n joukossa.

Mikko Korhonen: ”Uuden caddien kanssa työskentely jännitti”

MIkko Korhonen oli pitkän tauon jälkeen tyytyväinen tulokseensa, ja erityisesti mailapoikaansa Nick Mumfordiin. Homma sujui hyvin, Nick on ammattimies. Kun on viisi vuotta tottunut Karri Kakon kanssa toimimiseen, olin jopa hermostunut aluksi. Lyöminen oli tunnustelevaa, keskivaiheilla tosi hyvää ja lopussa jäi käsijarru päälle. Melko normaali ekan kiekan kulku näin pitkän tauon jälkeen”, Korhonen kuvaili tuntemuksiaan.

Perjantaina Pulkkanen, Koivu ja Samooja pelaavat aamupäivän ryhmissä, Mikko Korhonen iltapäivällä. Kahden kierroksen jälkeen jatkoon pääsee 65 ensimmäistä ja saman tuloksen omaavat.

Kilpailun tuloslista.

Viasat ja Viaplay näyttävät kisan kaikki neljä päivää suorina lähetyksinä. Selostuksesta vastaa Nikke Tyry.

Etsi luettavaa